Dostaň ho tam

67%
Dostaň ho tam
Plakát traileru

Když se vedlejší filmová postava dostatečně zaryje do vědomí diváků, může si vykoledovat vlastní film. Právě tohle se přihodilo těžce excentrickému rockerovi Aldusi Snowovi, který v úspěšné komedii Kopačky doplňoval dvěma hlavním postavám milostný trojúhelník. Jeden z nejúspěšnějších komediálních producentů současnosti, Judd Apatow, který je podepsaný jak pod Kopačkami, tak i pod komedií Dostaň ho tam, nejen jemu, ale i jeho představiteli Russellu Brandovi, připravil velkolepé sólo. Sólo, které nápadně připomíná komediální překvapení loňského léta, velmi nekorektní legraci jménem Pařba ve Vegas. Hudební byznys se bohužel hroutí a podle toho vypadá dusná porada jednoho vydavatelství, na níž se marně hledají nápady na jeho resuscitaci. Až jistý Aaron Green (Jonah Hill) přijde s nápadem, že by se dal ve slavném klubu Greek Theatre v Los Angeles uspořádat vzpomínkový koncert enfant terrible rockové scény, Alduse Snowa (Russell Brand). Kdyby Aaron věděl, jak si to tímhle nápadem zavaří, asi by si ho odpustil. Od „laskavého“ šéfa dostane 72 hodin na to, aby dojel pro Alduse do Londýna a přivezl ho do L. A. tak, aby vlezl na jeviště v Greek Theatre přesně deset let poté, co na něm stál naposledy. Aldusovo renomé rockové legendy bohužel doprovází slovíčko „bývalá“, protože po jednom příšerném singlu a bolestivém rozvodu „vypadl z vlaku“ a zpátky mu nepomohly chlast, drogy ani jednorázové přítelkyně, přestože je prakticky nepřetržitě užívá. Aaronovým úkolem bude sebrat tuhle lidskou trosku a přepravit ji v šibeničním termínu přes oceán. Jenže Aldus nemíní svou kůži prodat lacino, a tak ho Aaron chtě nechtě pronásleduje peklem nočních londýnských klubů, bohémských eskapád a šokujících zážitků, které normální smrtelník jen tak nerozdýchá. Čelí urážkám, ponižování, alkoholu, drogám, lacinému sexu a samotnému Aldusovi, ale před očima má pouze příkaz, který zní: „Dostaň ho tam!“ Podle režiséra Nicholase Stollera vznikl prvotní nápad na komedii Dostaň ho tam u čtených zkoušek Kopaček, když si všiml, jak si herci Jonah Hill a Russell Brand nahrávají. „Sice neměli ve filmu moc prostoru, ale i na tom mále byla vidět ta pověstná chemie, která mezi dvěma herci občas funguje. Napadlo mě dát jim větší příležitost a oba rádi souhlasili,“ vzpomíná Stoller. Stejné reakce se Stollerovi dostalo od řady reálných hudebních hvězd, které pomohly učinit svět Dostaň ho tam mnohem reálnějším. Uvidíte třeba Pink, Christinu Aguileru nebo bubeníka Metallicy Larse Ulricha, kterak hrají sami sebe.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Dostaň ho tam je fajnová komedie,která využila tehdejší slávy a oblíbenosti Russella Branda. Tím samozřejmě neříkám,že dnes už v oblibě není,ale ruku na srdce není to co to bejvalo. Celý snímek je postavený hlavně na dvojce Hill - Brand,kteří dostali za úkol svými šílenostmi naplnit 110 minut dlouhý film. Podle mne se jim to podařilo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Někde mezi 3-4...jenže ta neskutečná sekvence ve Vegas posouvá tenhle snímek mezi ty, na které se jednoduše nezapomíná. Russel Brand asi není týpek, který by měl táhnout celý film kupředu (no vysloveně nezklamal) , ale i tak výsledek trošku zamrzí, protože místy má tahle komedie naběhnuto na nejzábavnější snímek roku. PS : Český dabing se mi tady dost líbil. Tuhle větu jsem za posledních 10 let moc často nepoužil...7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Podprůměrná komedie s dobrým Jonahem Hillem, přehrávajícím Brandem a především hodně slaboučkým scénářem a nejistou režií. Skutečně nic moc.

Dodatečné informace

Původní název:
Get Him to the Greek (více)
  • USA Dostaň ho tam
  • USA Get Him to the Greek
  • USA É Muito Rock, Meu!
  • USA Get Me to the Gig
  • USA Keikkaa pukkaa
  • USA Lohista ta lavale
  • USA Männertrip
  • USA Sikotos gia ti synavlia
  • USA Побег из Вегаса
Premiéra v ČR:
5. 8. 2010
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
90,03 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dostaň ho tam je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch