Resident Evil: Afterlife 3D

55%
Resident Evil: Afterlife 3D
Plakát traileru

Ve světě, který je zamořen virovou infekcí, která mění své oběti na Nemrtvé, pokračuje ALICE (Milla Jovovich) na své cestě, aby našla ty, kteří přežili a dovedla je do bezpečí. Její smrtelná bitva s Umbrella Corporation dosahuje nových vrcholů, ale Alice získá nečekanou pomoc od starého přítele. Nové vodítko, které slibuje bezpečné nebe od Nemrtvých je zavede do Los Angeles, ale když přijíždějí, město je zamořeno tisíci Nemrtvých – a Alice a její společníci se dostanou do smrtící pasti.




Recenze: Resident Evil: Afterlife 3D

Kinobox.cz
20%

Nemám nic proti béčkové zábavě, ale ono slovo zábava musí sehrát svou roli. Afterlife je ohromně blbě natočený i napsaný fetiš, který bohužel není natolik otřesný, aby byl alespoň nechtěně zábavný. Je jen pekelně nudný. Tak to dopadá, když dáte někomu drahou hračku a on kvůli ní zapomene na vše ostatní.


Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Velmi efektní Resident Evil. Krásná vizuální stránka, kterou narušuje ke konci až moc zpomalených scén. Dobrá hudba, krásné postapokalyptické prostředí, standardně dobrý výkon Milly Jovovich. Po nudném druhém a třetím dílu to konečně není jen Zombie řežba. Co se ale příběhu týče, je to taková "hlušší vloženka" bez cíle.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Alice s tváří Milly Jovovich vstoupila do dalšího dějství v boji proti společnosti Umbrella a nutno uznat, že úvodní dešťová scéna, právě ve spleti deštníků, je jako připomínka oč se jedná prostě efektně úžasná. Režisérské otěže si zpět převzal Paul W.S. Anderson a natočil snímek tentokrát již nově v obrazovém pojetí 3D. Co se týče námětu, s tím si už Paul W.S. Anderson, coby také scénárista této filmové série, moc práci nedal. Ono je to totiž v podstatě stejné, jako ve velkofilmu ´Vodní svět´ (1995). Alice se přidá ke skupince lidí chtíc se dostat do nějakého bezpečného místa pod názvem Arcadia. A samozřejmě se stále bije se všudypřítomnými nepřáteli. Nějakou hloubku příběhu není třeba hledat. Nic takového tu není. Tohle opět není o psychologii, ale jen a čistě o boji. Nakonec, ještě pořád je to zpracováno na základě videohry a toto jednoduché dějství by se jako hra dalo představit. Že se jedná o recyklaci všeho, co už bylo k vidění, by se právě vlivem toho ještě dalo pochopit. Akční tempo s pomalými záběry, které v akčním filmu proslavil hlavně John Woo, vytváří dokonalou vizuální akční zábavu v plné své jednoduchosti, která se dá prožít v celém svém spektru představivosti. Je to prostě jen filmová videohra, která plně vynikne právě ve svém 3D provedení. Zápletka děje je tedy ve své skromnosti krapet stáhnutá do pozadí v zájmu vizuálních efektů. Filmový stereotyp, ale ještě dá stále po divácké stránce popcornové užít.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Před shlédnutím nejnovějšího Resident Evil jsem někde slyšel, že liché díly jsou lepší. Afterlife tohle jenom potvrzuje, protože je zatím asi nejslabším dílem z celé série...4/10


Dodatečné informace

Původní název:
Resident Evil: Afterlife (více)
  • Kanada Resident Evil: Afterlife 3D
  • Kanada Resident Evil: Afterlife
  • Kanada Resident Evil 4
Premiéra v ČR:
23. 9. 2010
Distributor:
Falcon
Země původu:
Kanada, Francie, NSR, USA, Německo, Velká Británie
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
300,23 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Resident Evil: Afterlife 3D


Powered byJustWatch