Legenda o sovích strážcích

68%
Legenda o sovích strážcích
Hlavní postavou je mladý soví kluk Soren, který je okouzlen historkami svého otce o strážcích Ga’Hoolu - mýtické skupině okřídlených bojovníků. Ti bojovali proti zlým Čistým, jak si sami říkají, ve velké bitvě za záchranu všech druhů sov. Zatímco Soren sní o tom, že jednoho dne se přidá ke svým hrdinům, jeho starší bratr Kludd se té představě jen vysmívá a touží jen po lovu, létání a být otcovým oblíbencem místo Sorena. Kluddova žárlivost má ale hrůzné následky — oba soví sourozenci vypadnou z hnízda na vrcholu stromu přímo do spárů Čistých. Teď je na Sorenovi, aby se pokusil o odvážný únik s pomocí dalších mladých soviček. Společně letí přes moře i skrze mlhy, aby našli Velký strom – domov legendárních sovích Strážců Ga’Hoolu, jenž jsou jedinou nadějí na vítězství v bitvě proti Čistým a na záchranu sovích království.



Recenze: Legenda o sovích strážcích

Kinobox.cz
55%

Výsledek je příliš rychlý, aby si člověk oblíbil značně schematické postavy, příliš roztěkaný, aby ho nějaká generace mohla vzít za své a žánrově neukotvený. Pokud existuje nějaká unrated verze, sem s ní! V téhle podobě jde o nepodařený filmařský experiment o sovách, co se chovají jako nacisti (vyloženě se nabízí zkratka Legenda o SS).


hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Mohla to být skvělá epická fantasy, která tady už dlouho nebyla. Navíc obohacena o neskutečně živou animaci, která místy vyrazovala dech. Boužel to by film nesměl příliš často sklouzávat do humorných až dětsky vtipných pasáží, které se tady prostě vůbec nehodily. Velká škoda a memento, že i Snyder umí šlápnout vedle. 5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Nemohu si pomoci, ale udělat ze sov vojáčky a nechat tahle něžná a důstojná zvířata mlátit se hlava nehlava, to mi přišlo hodně přitažené za vlasy. A přitom animace je skutečně nádherná, výprava a hlavně hudba mě úplně pohltila a i přes mírnou absenci humoru jsem se cítil v sovím světě od začátku jako doma. Ale posledních dvacet minut mě dost zklamalo, a byť byly natočeny stejně působivě a efektně jako zbytek filmu, celkový obraz příběhu založeného především na skvěle vymyšlených sovích tradicích a bájích se mi nenávratně narušil. I tak ale palec nahoru, protože od Snydera bych takhle příjemnou a přístupnou podívanou asi nikdy nečekal..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Myslel jsem že půjde o nudný animák a opak byl pravdou. Příběh je dobře promyšlený a solidní. Animace dokonalá a celkem jde o zábavný a zralejší film.

Dodatečné informace

Původní název:
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (více)
  • Austrálie Legenda o sovích strážcích
  • Austrálie Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole
  • Austrálie Guardians of Ga'Hoole
Premiéra v ČR:
14. 10. 2010
Distributor:
Warner
Země původu:
Austrálie, USA
Čeština:
Legenda o sovích strážcích je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch