RoboCop

66%
RoboCop
Plakát traileru

V roce 2028 je nadnárodní konglomerát OmniCorp vedoucím lídrem v oblasti robotických technologií. Jejich drony jsou již dlouhá léta využívány armádami po celém světě a OmniCorpu přibývají na účtech miliardy dolarů . Jedinou metou, kterou se jim dosud nepodařilo dosáhnout, je úspěch na domácí půdě, kde jsou jejich technologie stále považovány za příliš kontroverzní. Ale v jistém momentě přijde ke zlomu. Alex Murphy ( Joel Kinnaman ) je milující manžel a otec, který pracuje jako policista a dosahuje vynikajících výsledků v boji s kriminalitou a korupcí v Detroitu. - Až do chvíle, kdy utrpí rozsáhlé zranění. OmniCorp najednou dostane jedinečnou příležitost - zachránit špičkového policistu. A tak se v odvážném experimentu zrodí RoboCop - napůl člověk a napůl stroj, dokonalý protivník všech kriminálních živlů. OmniCorp už plánuje jeho nasazení v co největším počtu míst, ale nepočítají s tím, že uvnitř stroje je myslící lidská bytost, která nedokáže potlačit vzpomínky na svou minulost . (Forum Film CZ)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Vyrostl jsem na původním RoboCopovi a tak jsem se hrozně těšil na tuto novou verzi. Po shlédnutí jsem nesmírně šťastný,že se tvůrcům podařilo zachytit ducha této legendární Sci-fi podívané. Padilha svým debutem rozhodně nezklamal,ba naopak si hlasitě řekl o další šanci. Verhoevenova verze byla více nekorektní a špinavá,ale to zde dohání tvůrci povedenými CGI efekty. Jsem rád,že je RoboCop značka na kterou se nezapomnělo a i dnešní mládež si jí může vychutnat.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Hodně se rozmýšlím mezi trojkou a čtyřkou. Nakonec to ale PG-13 a místy (nepřekvapivě) až neusledovatelně zběsilá akce stáhnou dolů. Rozhodně ale po trapném Total Recall velmi příjemné překvapení. Možná že scénář má pár děr, možná že přesah je až moc okatý, ale má to charisma a má to šťávu. Nesrovnatelnou s originálem, samozřejmě, ale nebuďme tak zlí. Nevím, jestli budu sám, ale první polovina mě bavila zásadně víc než druhá, kde už se to jen mlátilo. 70 % a 3 1/2, o jejichž zvýšení neustále přemýšlím a dost možná se nechám strhnout davem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nejen na tom obsazení je vidět, že tvůrci chtěli z nového Roba udělat víc než jen další klasickou střílečku, ale dosáhli (chvilkama fakt pomotaného) hi-tech příběhu o pomstě s docela slabým finále. 4.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
RoboCop (více)
  • USA RoboCop
Premiéra v ČR:
6. 2. 2014
Země původu:
USA
Rozpočet:
120 mil. USD
Tržby:
242,69 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
RoboCop je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch