Looper: nájemný zabiják

74%
Looper: nájemný zabiják
Loopeři jsou nájemní zabijáci, kteří pracují pro zločineckou organizaci. Jejich úkol je tradiční: osoby, které jsou pro sdružení nějakým způsobem nepohodlné, zastřelí a zbaví se těla. Odměnu za vykonanou práci pak vždy najdou přímo u své oběti. A za svou krvavou práci jsou placeni opravdu velice dobře. Existuje pro ně pouze jediné pravidlo – za žádnou cenu nikdy nesmí nechat svůj cíl utéct. Joe (Joseph Gordon-Levitt) patří mezi loopery, spolehlivě vykonává svou práci a užívá si luxusního, bezstarostného života. A to platí až do chvíle, kdy dostane další zakázku. K jeho velkému překvapení se totiž před jeho připravenou zbraní objeví on sám, jen o něco starší (Bruce Willis). Tato situace se mohla přihodit jedině díky další zvláštnosti této práce – organizace looperům totiž jejich „klienty“ posílá z budoucnosti. Popravované oběti jsou transportovány zpět v čase a to přímo před hlaveň určeného loopera. A Joeovi zbývá jen zlomek vteřiny k zásadnímu rozhodnutí – má zastřelit sám sebe?



Recenze: Looper: nájemný zabiják

Kinobox.cz
90%

Looper je jedním z nejpřekvapivějších filmařských vrcholů letošního roku. Na rozdíl od divácky vděčného Počátku to však není žádný hlasitý velký třesk, ale spíše taková nenápadná rezonanční deska (což snímek odsuzuje k menšímu komerčnímu úspěchu). Hned vás neodpálí. Ale čím déle ji necháte působit, tím lepší pocit si z filmu odnesete.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Kvalitní a poctivý Sci-fi snímek,který si zaslouží podporu už je za originalitu,kterou nabízí. Místy je to sice trochu přehnané a zbytečně zamotané,ale stále je to dostatečně zábavné a napínavé. Herecky navíc slušně odehrané a Willis zase jednou dokázal,že na to stále ještě má!
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7.5
Pěkně propletený příběh, i když od poloviny filmu, kdy se mladší verze dostala na farmu jsem odhadnul, jak film skončí.. raději se vždy pletu a jsem překvapený. více prostoru mohl dostat Bruce Willis a zraněním a změnou života mladší verze se mohl postupně měnit i on. Jinak originální a dobrý snímek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Vidím především nevyužitý potenciál. Slabého režiséra, který nemá skutečné nápady a točí delší televizní pilot, takže se "zatím" neobtěžuje s gradací a profilováním postav (a těch pár slow-motion záběrů za nápady opravdu nepovažuju, stejně jako Levittovo brutálně nevhodné napodobování Willisova projevu za budování charakteru). Zdejší logika cestování časem mi navíc uniká. Kombinuje to časové paradoxy a vznik alternativních dimenzí podobně jako, přičemž si ty dvě teorie logicky odporují. Jenže tenhle film očividně míří jinam než k pobavení s vypnutým mozkem. Nakonec jen mírně nadprůměr a film, na který se brzo zapomene. A mě to hodně mrzí. Sci-fi ekvivalent Lawless, jen méně urážející nenápaditostí a schematičností.

Dodatečné informace

Původní název:
Looper (více)
  • Looper: nájemný zabiják
  • Čína Looper
  • Čína Looper nájemný zabiják
Premiéra v ČR:
11. 10. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Čína, USA
Čeština:
Looper: nájemný zabiják je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch