Čarodějův učeň

67%

Komentáře a recenze 43

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7
v posledních letech to jde s Cagem od desíti k pěti,ale v tomto filmu mu opět svítalo na lepší časy. Vyfasoval pořádné číro a jako čaroděj Baltazar je zatraceně boží. Bohužel snímek sám o sobě nenaplnil očekávání a zatímco první půlka perfektně baví,tak druhá maximálně kulhá o holi. Ve výsledku je to velmi rutinní,ale díky dobrým hercům a povedeným efektům i zábavné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Baruchel mi v těhle polohách docela sedí, a i když jsem měl z Cageova mentorujícího čaroděje chvílemi rozporuplné pocity, nemůžu zrovna říct, že bych se v jeho společnosti nějak nudil. Pravda, z hlavy to vyšumí až moc rychle, i kvůli absenci nějaké pořádné zapamátováníhodné scény, ale parametry na nenáročnou fantasy to ještě splňuje...6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Obrovsky drahá Disneyovka nacpaná drahými efekty, oskarovými herci a zajímavou omladinou drží pohromadě díky zkušenému režisérovi rodinných filmů. Je to profesionálně odvedená zábava, která se dá v klidu pustit dětem po Nekonečném příběhu. K tomu aby to byla klasika, ale dost chybí.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Příjemný film. Není bez chyb, několik scén je až unavujících ale Nicolas Cage je zábavným způsobem podivný, Baruchel je sympaťák, Molina je motherfucker a všechno je tak zajímavě podané, že to člověka musí bavit. Hrozně rád bych si přál Čarodějův učeň 2 ale na to svět asi ještě není připraven.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Pěkná pohádka o kozelnících, která ztrácí jakési to "kouzlo" o které je připravila plejáda efektů, které převyšovaly přes kvality filmu. Ukázky moderní techniky nebyly na místě a proto film působí tak hodně moderně a uměle. V opačném případě by šlo hodnocení dost nahoru.
kedl
kedl
6 380 bodů
6
Klasická Disneyovka. Po dračí honičce jsem si řekl, že se to pěkně rozjíždí, ale to jsem netušil, že Turteltaub měl plyn až na podlaze a už ho jen a jen ubíral. Dospěláka to asi moc nezasáhne, ale děti se u toho určitě pobaví.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Jasně, lehká parodie na Merlina.. Ještě že tam nemrskli excalibur a Artuše, to by jsem hodnotil o dost méně. Každopádně to bylo fakt vtipný a přitom akční natolik, že jsem se fakt bavil. Herecké obsazení není tak špatný, ikdyž vizitka Nicolase, že zahraje každou blbost, je známá a nejspíš to hned lidi hážou do kolonky blbost. Za mě to byl fakt dobrej fantasy film.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Taková oddechovka, která nemůže nikoho urazit. Hezké efekty, dobré nápady, pěkná propracovanost celého děje...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Docela dobrá čarodějnická fantasy o Baltazarovi (Nicolas Cage), který už staletí hlídá, aby se nedostala ze zajetí zlá čarodějka Morgana a dokonce kvůli tomu přišel i o svoji lásku (Monica Bellucci). A o lásku bojuje i jeho mladý učeň - potrhlý student vejšky a vědátor Dave, který má jako nový merlinovec být předurčený k tomu, aby Morganu porazil. VCelku nabité dějem a nápady.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
6.5
Film působil, že má být braný vážně, ale pokusy o vtipné scénky si toto působení zkazil. Nicméně musím uznat, že efekty byly velmi dobře udělaná a herecké obsazení je také úžasné. Příběh svým způsobem trochu zajímavě zasazený do přítomnosti. Jenom by mě zajímalo, jak je možné, když byl takovou dobu uvězněn v té "panence", jak mohl přesně vědět co je auto, satelity atd.