Neopouštěj mě

70%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Silná káva. Sci-fi, které by jednou mohlo být realitou. Příběh se pomalu line a čím více se blíží konec tím více je to silné. Mladí lidé, kteří jsou poddajní a vychováni ke svému osudu vnitřně silně bojují právě proti svému osudu. Mladí herci působí uvěřitelně a dokonale na mě přenesli jejich pocity. Pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Komorní alternativa k Bayovu Ostrovu. Hlavní herecká trojka hraje jako o život (doslova), ale upřímně když už mám za sebou 2 série britského Black Mirror, tak ty požadavky tady byly o dost větší. Navíc ani nápad, ani ten děj zrovna extra skvělý nebyl. 4.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Přiznám se, že jsem si tento film nenechal ujít zejména díky nebývalému seskupení talentovaných mladých herců a výtvarným schopnostem fotografa Marka Romaneka. Nakonec se z toho vyklubala psychologická místy hodně artistní samožerská plíživá depresivní sonda do mezilidských vztahů, které hodně ubírá snaha být až příliš umělecká.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Tenhle film o zneužívání lidských klonů v naší alternativní minulosti se mi z mysli jen tak nevypaří. Představa, že by se něco podobného jako se (ne)stalo na internátní škole Hailsham mohlo přihodit nám, naší společnosti, respektive, že bychom něco takového dopustili, je děsivá. I proto se na film znovu asi dlouho nepodívám, utíkaje před temnými stránkami vlastního já.
wop
wop
1 716 bodů
8
Tohle byla tedy síla. Ukázka, že pomalý film neznamená špatný. Z tohoto filmu mi bude příjemně smutno ještě hodně dlouho a přitom bych se na něj klidně podíval znovu. Doporučuji pouštět dohromady s filmem Ostrov (2005) pro lepší pochopení, proč se leckdo směje Michaelu Bayovi.