Černá smrt

65%
Černá smrt
Plakát traileru

Mladý mnich (Eddie Redmayne) je vyslán do vesnice, která má údajně jistou úmluvu s podsvětím. Sean Bean hraje rytíře Ulrica, který s ním spojí své síly.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Velmi působivý film. Režisér má smysl pro depresivní atmosféru. Míň se bát násilí a omezit roztřesenou kameru, a bylo by to perfektní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Zpočátku mi to silně připomínalo nedávný Cageův Hon na čarodějnice, nicméně Black Death kope mnohem vyšší ligu (ikdyž se to podle ne moc rozdílného hodnocení tady asi nezdá) Dost temné, dost nečekané a po delší době závěr, který mě odrovnal..7.5/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Opravdu skvěle vystižená atmosféra tehdejších tvrdých a nekompromisních časů, napětí by se chvílemi dalo skutečně krájet. Sean Bean jako vždy potěší a ve své roli je velmi přesvědčivý, stejně jako většina dalších herců, byť většina z nich má nezpochybnitelnou výhodu naprosto necharakterní postavy, která jen mává mečem. Zápletka je dobrá, zpracování hodně drsné a surové a výrazně se opírající o naprosto děsivou krajinu. S takovýmto náboženským námětem bývá někdy film pěkný průser, ovšem tady zpracovali tvůrci příběh dost silně a poutavě, takže odpouštím i pár přehmatů ve scénáři a zůstávám spíše u chvály.

Dodatečné informace

Původní název:
Black Death (více)
  • Velká Británie Černá smrt
  • Velká Británie Black Death
Země původu:
Velká Británie, Německo, NSR
Tržby:
0,38 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch