Julie & Julia

68%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Příjemný, ale nedotažený film. Perfektní dějová linie s Meryl Streep, ze které čiší dobrá nálada a která vás dokonale vtáhne v kontrastu s křečovitou Amy Adams a jejím nudným a nezajímavým příběhem. Obě dějové linie spolu prakticky nesouvisejí. Kdyby byla Julia Powel z děje úplně vynechána, bylo by to pro dobro věci. Skvělá Meryl je tak nuceně upozaděna, i když na filmu zajímá každého jen ona. A že roli sympatické dámy zvládla skvěle. Její roztomilý herecký výkon stojí za to vidět. (Nominovat ho za ní na Oscara je ale nedůstojné. Tohle je odlehčená, komediální role - dělat z toho herecký koncert je nepatřičné).
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kupodivu stravitelná kulinářská oddychovka s dvěmi dějovými liniemi. To 21. století s příjemnou holkou od vedle Amy Adams mi sedlo trošku víc než francouzská monstrózní Streep, ale dohromady spolu tvoří koukatelný celek, po jehož zhlédnutí musí dostat hlad snad každý. A když si vezmu, že jsem se tohohle filmu bál jako čert kříže, nemůžu být nespokojen..7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Nečekaně příjemný film, který je sice o vaření, ale zároveň je i slušnou obžalobou McCarthysmu. V hlavních rolích excelují Amy Adams, Meryl Streep a Stanley Tucci. Není to ale úplně komedie, chvílemi je film velmi vážný, ale to neznamená, že se u filmu nezasmějete.
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Když jsem film viděla poprve v roce 2018, moc se mi nelíbil. Tak na 50%. Ale inspiroval mě, abych vyzkoušela recept na Boeuf bourguignon à la Julia Child. A bylo to báječné... Uplynuly čtyři roky a najednou koukám, jak jsem se zakoukala, odložila háčkování a film prožívám mnohem intenzivněji. Asi začnu víc vařit... (17.8.2021)
cerfik
cerfik
7 890 bodů
8
Že by mě takhle zaujal film o psaní kuchařky a o vaření jsem nečekal, nicméně je to tak. Opravdová libůstka se povedla a to provázání dvou příběhů je mistrovsky provedeno. Navíc je to úžasně zahráno a neexcelují zde zdaleka jen Meryl Streep a Amy Adams. Filmové pohlazení, kde se vám navíc sbíhají sliny a pokud bych byl fanda vaření hodnotím film ještě výš.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7
Meryl Streep bravurně popírá samu sebe a vytlemenou americkou manželku a kuchařinku, která převádí nejhonosnější francouzské recepty do amerických kuchyněk, hraje tak přesvědčivě, až je skoro stejně otravná, jako asi musela být skutečná Julia. A roztomilá Amy Adams, jejíž postava o pár desetiletí později bojuje s humrem, psaním svého blogu a především sama se sebou, je taky dost dobrá.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Máslo, máslo, máslo.... Pokaždé, když ten film zase a znovu vidím, chci sehnat tu kuchařku a začít podle ní vařit. Do rána sice vychladnu, ale tím si ten pocit nemusíme kazit. Spojení dvou knih, dvou skutečných příběhů funguje v tomto minimalistickém snímku dokonale. A vždycky, když si ten její cápek dal něco do pusy a začaly mu odkapávat sliny, chtěl jsem tolik být na jeho místě. A jakoby vaření samotné nestačilo, ve druhém plánu řešíme potíže s americkými politickými procesy a zuřivým honem na domnělé komunisty. Ten film je prostě komplexní a to je dobře.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Zase koncert Meryl, kdyby ne ona asi by ten film nestál za zmínku.
catherineduboise
185 bodů
7.5
Příjemná oddychovka, Amy Adams je roztomilá, Meryl hraje jako vždy výborně a její "Paul, Paul" je prostě rozkošné.. Stanley Tucci je jen třešničkou na dortu - můj osobní oblíbenec. Film, který vás hnedka přiměje vytáhnout kuchařku a vzbudí ve vás touhu něco uklohnit:)