Hitchcock

66%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Herecky by se nedalo ani co vytknout,přece jen Anthony Hopkins je taková kapacita,že jsem od něj nic jiného ani neočekával. Jenže samotný život mistra hororu pana Hitchcocka by si zasloužil více podrobnou sondu i do jeho mládí. Zde vše točí převážně kolem Psycha. Aspoň jsem se dozvěděl nějaké nové informace,které jsem dříve nevěděl.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Snímek o Alfredu Hitchcockovi není čistě životopisný snímek, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jeho životní etuda se zde pohybuje od úspěchu snímku 'Na sever severozápadní linkou' (1959) k premiéře dalšího snímku 'Psycho' (1960). A děj obsahuje dvě linky. Soukromou a pracovní. Pracovní se samozřejmě zabývá přípravami na onen další snímek a jeho natáčení ukazující veškeré peripetie kolem toho a soukromá co se týče vztahu Hitchcocka se svou ženou. A tak se jedná o snadno se rozvíjející drama, která údajně nemá žádnou souvislost s realitou. Inu, tak už to u takovýchto snímku bývá. Každopádně reklamní kampaň avizovala na skutečnost, že byl snímek natočen na základě knihy Stephena Rebella 'Alfred Hitchcock a Miking of Psycho'. A tak se diváci mohou jen dohadovat, jak to tedy s tou realičností skutečně je. Děj se drží základů a nesnaží se každou událost složitě rozvíjet. Ční z toho iluze a kritika na aspekty dané doby, ze kterých asi nejvíce vynikne schvalovací komise a její připomínky ke scénáři a scénografie. Nebýt toho, je jisté, že by Hitchcockovi snímky vypadaly úplně jinak. Příběh začíná úvodem samotného Mistra hororu. A snad je to dobrý tah, neb jak známo, Alfred takto skutečně v televizi vystupoval. Nakonec, televizní seriál 'Alfred Hitchcock uvádí' (1955) (1885) znají i čeští diváci. Anthony Hopkins ztvárnil Hitchcocka dobře. I maska si zaslouží ocenění. Jen podle očí lze poznat, že se jedná o Hopkinse. Ze života Alfreda Hitchcocka se tedy moc nedozvíme. Zato se dozvíme, jak asi mohly vypadat přípravy slavného snímku 'Psycho'. Hlavně co se týče nejslavnější scény ze sprchy. Opravdu to bylo tak, jak je zde ukázáno? Ať to bylo jak chtělo, snímek je vhodným doplňkem k filmové sbírce fanoušků Alfreda Hitchcocka. Díru do filmového světa však neudělá.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Zoufale prázdný film, kde měl maskér větší slovo než režisér. Je to tak neskonale nudné a zbytečné, že se tu skutečně není o čem bavit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nic víc než sympatický pohled do zákulisí vztahu Alfreda s Almou a s jeho herečkami, který zároveň celkem slušně navozuje dobovou atmosféru. Ale jinak nic víc, protože těch pár zajímavostí o natáčení Psycha jde dohledat i tady na csfd. 6/10
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Nic převratného, každopádně je zajímavé sledovat co se odehrávalo v pozadí natáčení největší filmové (hororové) klasiky všech dob a na hlavní roli perfektně připravený Anthony taky nemá chybu. 57%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Slušně pojatý životopisný film s parádně obsazenou hlavní rolí - protože ano, pod všemi těmi maskérskými nánosy a mimikou, gesty i pohyby, které má člověk neodmyslitelně spojené s mistrem hororu Hitchcockem, je to pořád skvělý Anthony Hopkins, jenž zde vyniká. Výborná je i Helen Mirren v roli opomíjené manželky a Scarlett Johansson, která se narodit o pár desetiletí dřív, určitě by do té slavné scény ve sprše perfektně zapadla a mohla by tak Janet Leigh v pohodě nahradit.
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Vcelku povedené provedení legendárního hororu a ještě legendárnějšího režiséra. Hudba Danyho Elfmena parádní a herecké výkony v čele s Hpkinsem senzační. Příběh slušný jen možná trochu useknutý.
  • herci
  • hudba
  • povedené finále
  • příběh
  • mohlo se vytáhnout výce
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
8
Na filmu je nejlepší Alfred a Hopkins. Z filmařského hlediska je to docela nuda. Škoda, že to nerežíroval Hitchcock.
harry456
harry456
2 437 bodů
8
Neodolatelný Hopkins o legendě hororové scény. Velmi si cením toho, že film pojednává o okolnostech vzniku Psycha, ale zároveň k tomuto filmu není spoilerem. Pro osobu nezasvěcenou do Hitchcockovy to jsou skvěla vrátka. PS: finální náznak jeho budoucí tvorby mně dostal.
karlik4801
1 942 bodů
7
Životopisný film o jednom z nejlepších režisérů všech dob se povedl. Do značné části ho můžeme přirovnat jako proplutí Psychem. Dozvěděl jsem se o Psychu mnoho informací, což mě jako diváka těší. A o panu Hitchcockovi samozřejmě taky, o jeho soukromém životě a připadá mi jako bych věděl, jaký ten člověk byl, jaké měl pocity a nad čím přemýšlel. A samozřejmě krásná Scarlett do role okamžitě zapadla.