Sedmý syn

62%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Průměrná dobrodružná fantasy slátanina, která de místy utápí v záplavě digitálního bordelu. Sergej Bodrov promarnil obrovský potenciál jenž v sobě Sedmý syn zkrýval. Celé to tak působilo nudně a okoukaně. Jeff Bridges to nějak odehrál, ale Kit Harington byl úplně mimo. No a finále místo toho, aby snímek důstojně zakončilo, tak působilo nedotaženým dojmem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tuctová a ne moc zajímavá fantasy, ve které Bridges slušně hláškuje a.. to je asi tak všechno. Prostě to hodně rychle vyšumí z hlavy. Za rok megafilm na nově.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Naprosto neškodná limonáda, u které trochu nestíhám kritiky, jež se zřejmě řídily politickou korektností a hranému odporu proti Číně s Ruskem. Realita je však naprosto jiná. Tohle je příjemná akční fantasy, zkrátka pohádka, jež mě místy vrátila do osmdesátkových příběhů Nekonečný příběh a Jestřábí královna.Palec nahoru!
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8.5
Sedmý syn mě nezklamal. Pohodová fantasy. Je vidět, že vychází z knih pro mládež. Casting je luxusní. Jen Barnese bych možná nahradil Haringtonem, ale postupem času mně vadil čim dál méně. Bridges s Mooreovou zahráli standardně. Honsou s Jasonem Scottem Leem byli ze záporáků nejlepší, Antje Traue naopak nejkoukatelnější. Na Aliciu Vikander je také pěkný pohled a za zmínku stojí ještě Olivia Williamsová. Sergej Bodrov je dobrý režisér a film zvládl úplně v pohodě. Film vychází ze série s 12 díly.
  • casting
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Během celého filmu jsem byl rozhodnut o pěti hvězdičkách, ale ten závěr se zřítil do podoby pilotního dílu k hodně dobře nastartovanýmu seriálu a to se nemělo stát. Až mi bylo trapně, jak to mohli takto zkokotit. Ale jinak vše na výbornou, od scénáře po efekty, v IMAXU by to mohla být asi pěkná podívaná, žádný zbytečný keci a akce od začátku do konce, vůbec bych se nebál to natáhnout na takových 170 minut. 81%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5.5
Někdy stačí tři stránky
  • triky a výprava
  • Jeff Bridges, Julianne Moore (nic úplně převratného)
  • scénář
  • charakter a význam vedlejších postav
kubas369
4 086 bodů
2
Vykradačka snad uplně všeho. Jedna hvězda za jedinou hvězdu ( chápejte Jeffa).
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7
Připadal jsem si jako v nějaké dnes tolik populární RPG hře. Jednoduché, občas trochu dětinské, ale to k fantasy asi patří, taková ta osudovost vyjádřená už osobou hlavního hrdiny.....sedmý syn sedmého syna. Vážně jsem po shlédnutí filmu začal uvažovat, že zkusím toho Zaklínače 3.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
5
Vizuální stránka svědčí o velkorysosti rozpočtu, úroveň příběhu odpovídá nedělní odpolední televizní pohádce. Postavy jsou ploché a zásadní dějové okamžiky jsou neskutečně odbyté, žádné fatální momenty nás nečekají a režisér neobtěžoval diváka napínaným závěrem. Boj dobra a zla se sice koná, ale je modifikován náklonností hlavních hrdinů k podrazům, aniž by je za něco špatného považovaly.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Mám tendenci hodně odpouštět filmům žánru fantasy, protože jich moc není a ke štěstí mi stačí pár fajn scén s digitálními příšerami a drsnými týpky ve zbrojích. Tady taky mhouřím oči co to jde. V kině jsem se celkem dobře bavil, ale pravdou je, že kdyby to nebyla zrovna fantasy ale třeba western, odpálil bych to jako pitomost. Takže mě vůbec neberte vážně :) P.S. Pusťte si soundtrack. Pecka! P.S.2: Po druhém shlédnutí ubírám další hvězdu. Fantasy nefantasy, ono je to fakt hovadsky splácané a neuvěřitelně hloupé. Ale aspoň efektní podívaná...