Suburbicon: Temné předměstí

58%
Suburbicon: Temné předměstí

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5
Je to neskutečné,ale tentokrát to Mirka Spáčilová odhadla na výbornou. Suburbicon je hodně průměrná podívaná,která v dnešní době nemá co nabídnout. Možná je to tím,že Coenovský scénář vznikl v roce 1986,nebo že Clooneyho režie není nejpřesnější,ale jako celek je to takové tuctové a na sílu poslepované. Vypíchnout však musím povedenou výpravu a slušnou atmosféru. Herci jsou velmi dobří a nejvíce mne bavila Julianne Moore a Oscar Isaac jenž i přes minimum prostoru dokázal předvést úctyhodný výkon.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Americká padesátá léta a příběh o vraždě, chaosu a rasismu. George Clooney opět na režisérské stoličce a opět se svým osobitým stylem vyprávění. Už to vypadá, že se dal po stopách Clinta Eastwooda. Stejně jako on má svoji uměleckou vizi, kterou po filmové stránce názorně upřednostňuje. Scény mají krásnou kompozici a styl, takže co se tohoto týče, je na co se dívat. Julianne Moore ve své roli nepřekvapí, avšak Matt Damon po svých předešlých několika akčních filmových kouscích ano. Alespoň si dal zase pro změnu charakterově něco jiného. Téma rasismu je reálně stále neutuchající a tak není divu, že se i filmoví tvůrci k něčemu takovému neustále vrací. Jenomže co už mohlo být řečeno, již řečeno několikanásobně bylo a tak pro tento snímek platí, že divákům v žádném případě nic nového nepřináší. Jako takový i přesto má ve svém smyslu své sympatie a svůj varovný moralizační aspekt. Ale to je asi tak vše. Téma chamtivosti a rasismu v čistém a útulném světě, jak je prezentován, celkově zanechává podivnou špatnou příchuť. Jsou tu vyobrazené věci násilné, krutě nelidské, krvavé a neskrývaně nespravedlivé, ale tak nějak bez daného aspektu. Dané věci se prostě dějí, jakoby to byla samozřejmost, a to je na celé záležitosti všechno. Atmosféra sice je šokující, ale napětí krapet drhne a dané přesvědčení už nefunguje vůbec. Příběh má dvě dějové linky a po divácké stránce tak vzniká určitá nerozhodnost, která je vlastně v popředí zájmu. Ani jedna však neodpovídá na vznikající otázky. A tak i přes určité scenáristické nesrovnalosti se jeví snímek zajímavě, skromně a s přesvědčením.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku zbytečná ta rasistická linka, protože jinak je to coenovské až na půdu. V tom odobrém slova smyslu. Isaac v parádní miniroličce.

Dodatečné informace

Původní název:
Suburbicon (více)
  • USA Suburbicon: Temné předměstí
  • USA Suburbicon
Premiéra v ČR:
9. 11. 2017
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
12,75 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Suburbicon: Temné předměstí je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch