Čtvrtý druh

58%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Jednou jsem se lekl a dobrou hodinu nudil. To není moc dobré skóre. Vložené "dobové" záběry mi nějak nevadily, spíš mi tam vůbec neseděla Milla a když mi z obrazovky řekla, že je jen na mě jestli uvěřím nebo ne, měl jsem jasno. Další látka pro Muldera a Scully, která by v 50 minutách možná řekla víc než tenhle dost bídný celovečerák....4/10
sabule
14 227 bodů
2
I když mám ráda sci-fi,tak tohle se moc nepovedlo !
bayern
13 716 bodů
4.5
Rozjezd nebyl špatný,ale pak to začíná totálně nudit a film se nedá skoro dokoukat
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
V určitých pasážích mě mrazilo v zádech a dokonce jsem se i lekl. Napětí z počátku slabší, ke konci filmu si polepší. Neskutečné rozuzlení.
  • autentické záběry
  • rozjezd
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
6.5
Docela vydařená epizoda Akt X, které v ambiciózní fabulační hře podráží nohy nedůslednost - i přes "očividné" důkazy se šerif chová jako idiot, hrané sekce o hereckou třídu níže, než ty "reálné" (tvůrčí záměr?), pohledů na sovu je tolik, že to skoro vypadá na nějaký product placement. Pro ty, kteří věří, že je "pravda někde tam venku" nicméně hodnotný žánrový přírůstek, který si s tématem únosů pohrává poměrně šikovně. Pro ostatní hra, na kterou mohou a také nemusí přistoupit. 5% navrch za razantní scénu hypnózy v posteli - nadskočilo celé kino.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
V případě tohoto snímku jde spíše o thriller, než-li o horor, který ve mě evokoval hned při titulcích nechuť konstatováním, že jde o pravdivý příběh, ale budiž. Filmy tohoto typu, které se zabývají "UFO" tématikou, únosy lidí mimozemšťany apod. alá Akta - X, mě docela lákají, a tak jsem byl v jádru docela spokojenej. V hlavní roli mimo jiné září a zároveň překvapila MIla Jovovich, která zde dokázala, že ji jde i jiný typ herectví, než na jaké jsme od ní zvyklí. Zde dokázalo, že herectví vážnějších a složitějších rolí zvládá a je příjemným zpestřením celkového dojmu tohoto lehce nadprůměrného "UFO" thrilleru.
kedl
kedl
6 380 bodů
0.5
Epic Fail. Takhle jsem se v životě u filmy nenudil.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
4
Hrozná kravina, lituji lidi, kteří téhle smyšlené hovadině uvěřili. Jenom taková zajímavost. Všimli jste si někdy, že když má být zveřejněn nějaký autentický materiál, jako že z noci, kdy se všechno stalo, tak je ta páska poškozena, nebo jde vidět jenom zrnění.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Pro mě byl toto zážítek. Mysteriózní, lehce horrorové a podle skutečné události, která se prostě těžko vysvětluje jestli se opravdu stala nebo lidská představivost nemá meze, poté co člověk zažije traumatický zážitek jako je únos vlastního dítěte. Zkrátka pro mě to bylo fajn zpracované, Milla se mi v roli líbila, atmosféra tady pro mě taky hrála a občas jsem tu husinu měl. Takže jo, můžu doporučit.
kery-
kery-
3 671 bodů
2
Nic nudnějšího jsem dlouho neviděl. Na film jsem se těšil, ale je to tak strašná komerční sračka, že bych blil..Nechutně přehraný.