Iluzionista

73%
Iluzionista
Britsko-francouzský animovaný film vznikl na základě nerealizovaného scénáře francouzského herce a režiséra Jacquese Tatiho z roku 1956. Tati jej tehdy věnoval své nejstarší dceři a vypráví v něm příběh zestárlého iluzionisty, který putuje se svým uměním od vesnice k vesnici. Jednoho dne v zapadlé vísce narazí na mladou obdivovatelku, která opravdu věří tomu, že dokáže dělat zázraky. Toto setkání oběma změní život... Hlavní postavou filmu je animovaná postavička Tatiho v podobě Pana Hulota, který herce proslavil po celém světě. Režisérem snímku byl Sylvian Chomet, autor oceňovaného Tria z Belleville (2003).



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Francouzská animace se mi vždy líbila a i Iluzionista je po vizuální stránce velmi podařeným dílem. Co se děje týče, je to spíše obyčejný příběh nepříliš úspěšného dobrosrdečného varietního umělce, který nemá ani v životě příliš štěstí. Upřímně říkám, že jsem si spíše užíval tu animaci a děj byl druhořadou záležitostí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Svým způsobem bezchybný film, protože co říká, by nemohl říkat líp, ale ač se tomu bráním, jistý pocit "sázky na jistotu" mně prostě vadí. Rozhodně ale ne nijak hodně. Velmi silné čtyři hvězdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Asi zase to umění. Pro mě tohle byla hodina a čtvrt nudy a nebýt té výborné hudby, tak to v půlce vypínám.

Dodatečné informace

Původní název:
L'illusionniste (více)
  • Francie Iluzionista
  • Francie L'illusionniste
  • Francie The Illusionist
Premiéra v ČR:
21. 10. 2010
Distributor:
HCE
Země původu:
Francie, Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch