Lítám v tom

73%

Zajímavosti 8

  • Vera Farmiga se ve scéně, kdy se objeví nahá, nechala zastoupit body doublem. Prohlásila, že nemá potíže s nahotou, ale před nedávnem rodila a proto by dle ní „prsa plná mléka nebyla hezká“.
  • Roli Natalie si mohly zahrát Ellen Page nebo Emily Blunt.
  • Do kina byl film rozesílán pod názvem Sydney
  • Karta, kterou tak Alex obdivuje, je „Concierge Key“ od Amerických aerolinek. Po dokončení filmu jednu takovou obdržel i Jason Reitman. Díky této kartě jste přednostně odbaveni na terminálu, snadněji získáte slevy a informace o produktech. Karta je posílána jen vybraným zákazníkům.
  • Ve skutečnosti Americké aerolinie neposkytují žádná zvláštní privilegia po odlétání 10 milionů mil (16 093 440 km). Nicméně všechny významné společnosti s pravidelnými leteckými trasami vydávají speciální statusy po odlétání 1 milionu mil (tedy 1 609 344 km). Ke konci roku 2009 je odhadováno, že tohoto statusu dosáhlo na celém světě alespoň u jednoho dopravce 400 000 zákazníků.
  • Jason Reitman začal s kompletací scénáře již v roce 2002, kdy byla americká ekonomika v rozkvětu. Mezitím se mu naskytla šance k natočení Thank You for Smoking (2005) a Juno (2007), proto snímek natočil až v roce 2009. Nechal se slyšet, že film tak díky ekonomické krizi vyznívá zcela jinak.
  • Každá osoba, s výjimkou slavných herců, která ve filmu dostane padáka, je skutečně osoba, která nedávno dostala vyhazov z práce. Štáb v St. Louis a Detroitu pomocí reklamy hledal lidi k natočení reakcí právě při takové situaci. Dobrovolníci pak byli instruováni, aby na kameru mluvili jako k osobě, která jim právě sděluje, že jsou propuštěni a řekli tak, co si myslí.
  • Režisér Reitman tvrdí, že scénář psal na tělo přímo Georgi Clooneymu. „Když chystáte film o chlapovi, který vyhazuje lidi z práce, je to vlk samotář a přitom má být sympatický, neexistuje lepší volba,“ říká Reitman, který prý zažil jednu z nejšťastnějších chvil v životě, když Clooney po přečtení scénáře řekl, že se mu líbí a jde do toho. Zlí jazykové tvrdí, že ho k přijetí role přimělo i to, že si mohl zahrát sebe sama.