Zrození šampiona

76%
Zrození šampiona
Michael Oher toho o rodině moc neví. A o fotbalu ještě míň. Bezprizorný teenager zná především ulice a sídliště Memphisu. Dobře situovaná Leigh Anne Tuohy si svět, v němž se Michael pohybuje, neumí představit. Přesto Michael najde domov, když se ti dva setkají. A Touhyovi cosi stejně převratného: Dalšího milovaného syna a bratra. Tento skutečný příběh o rodině a Michaelově vzestupu k pozici fotbalové hvězdy vás okouzlí směsí sportovní akce i dojemných emocí. Staňte se svědky pozoruhodné cesty mladíka, který byl ve výběru amerických univerzit v prvním kole draftován do NFL a stal se vítězem ještě dříve, než vůbec vstoupil na hřiště.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Rok 2009 byl pro Sandu pěkně divoký. Nejprve získala zlatou malinu za svůj "výkon" ve filmu Slečna zamilovaná a následně získala Oscara za !výkon! v tomto snímku. Zrození šampiona je typickým snímkem. Příběh je tak padlý na hlavu,že se mohl stát snad jen v USA. Spousta scén je tu celkem zlehčováno,takže to chvílemi nepůsobilo ani jako drama. Na jedno shlédnutí dobrý,ale víckrát to vidět nemusím.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Je to sice typicky Americký, ale není to vůbec špatný. Skvělá Sandra Bullock, ostatní herci už jen šedý průměr. Příběh je přeslazený, ale občas má i sílu. Za mě dobrý film, který mi ale rozhodně dech nevyrazil, podobných snímků je jako máku..... 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Příjemné překvapení a film ve všech ohledech lepší než Invictus. Možná trochu naivní a až moc jednoduchý, ale svůj účel splňuje více než dobře. Postavy jsem si oblíbil, ragby mě zaujalo... Dvě hodiny utekly jako voda... Takže proč ne Sice bez ambicí, ale proč ne... 70%


Dodatečné informace

Původní název:
The Blind Side (více)
  • USA Zrození šampiona
  • USA The Blind Side
Premiéra v ČR:
28. 2. 2024
Distributor:
Apple TV+
Země původu:
USA
Rozpočet:
29 mil. USD
Tržby:
309,2 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Zrození šampiona je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch