Lůno

66%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Fliegaufovým nepřítelem jsou slova. A kdybych to trochu zobecnil tak "děj". Jakmile předvádí nesouvislé výjevy jako v Mléčné dráze, je to víc než ok, ale jakmile by měl vyprávět ucelený příběh, tak se dostává do tak trochu slepé uličky, kde jeho nejsilnější zbraně nemohou být pořádně taseny. /// Zvlášť když samotný děj je tak banální, působí snad až nepatřičně, že o něm postavy mají potřebu mluvit. Protože tady není moc o čem. Morální, etické a lidské otázky z té modelové situace plynoucí jsou tak jasné a očividné, jak jen mohou. Ten film nemá nic pod povrchem, celý vnitřek je doslova vyhřezlý před diváka a každé dilema je viditelné na sto honů. Což nemusí být špatně a tady nutně není.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Mohla z toho být krásně zvrácená romantická sci-fi, no tvůrci se rozhodli pro romantické drama o 3 hercích a v mezích morální slušnosti. I tak ale Womb rozhodně stojí k zamyšlení.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Evropské sci-fi drama pro náročnější diváky.. Roztomilá festivalovka, která vypraví o dětské lásce, která přetrvává až do časů dospělosti.. A co začíná jako řadovka z červené knihovny se lusknutím prstu změní v všeobjímající depresi, který obzvláště funguje, když vůbec netušíte, kudy se má Lůno vydat. V očekávání další romantické dramedy, mě zavalily úzkostné pocity, které válcují ústřední hrdinku. V podání božské Evičky Green, které odhodlaně vdechuje život další komplexní a lidské představě lidskosti.. Námět je skvělý a tvůrci dokonce nastiňují jeho limity a etické otázky, ale naneštěstí tohle není ten film, kde je budou i řešit a naopak jim jde více o prokreslení vztahu ústředního dua.. Čímž si odepřeli využít svůj největší potenciál a namísto toho vás nadobro drží pod hladinou úzkosti.. Zcela zřetelně tvůrci zkouší působit umělečtějším dojmem, než na jaký má obsah anebo dokonce jejich schopnosti kapacitu a v takovém podání znamenají takové úskoky jasně nudnější pasáže.. Jako romantickou představu dětské lásky tomu chybí potřebná vášeň a jako etickými otázky nabitá představa budoucnosti zase prokreslení témat, a proto Lůno zůstává dost za svým potenciálem.. Jeden z filmů, který stojí a padá na výkonu hlavní postavy, a přitom nemusel.. 60%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6
Vůbec nevím, co si mám o tomto snímku myslet. Po stránce vizuální je to krásné. I hudba Maxe Richtera je zajímavá. Ale že Rebecca svou lásku Tommyho znovu porodí pomocí klonovacích technik, to je tedy vskutku "za uši přitažené". A domnívám se, že toto se nikdy nestane skutečností. Mám ráda sci-fi, které řeší třeba nějaké lety do vesmíru na různé planety, ale tohle je příliš bizarní. Odnosit si ve svém lůně svého sexuálního milence, to může napadnout jen někoho hodně zvráceného, řekla bych. A navíc je to celé takové depresívní a skličující, že ani Eva Green či Matt Smith tomu nemohou dodat nějakého oživení.