Vem si mou duši

45%
Vem si mou duši
Plakát traileru

Režisér Wes Craven má na kontě snímky, které jsou dnes již kultovními pro všechny fanoušky hororu - série Noční můra z Elm Street a Vřískot nebo film Hory mají oči. Nyní přichází s novým 3D filmem Vem si mou duši (My Soul To Take). Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti … až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. (oficilální text distributora)



Režie:
Scénář:

Recenze: Vem si mou duši

Kinobox.cz
15%

Těžko totiž věřit, že za touhle bezduchou, neskutečně blbě napsanou a špatně obsazenou slátaninou stojí autor Nočních můr a Vřískotu. Prostě není možná.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
1.5
Rejža který by nám měl v hororovém žánru nabídnout jen to nejlepší nám naservíroval něco tak fádního,že i hranice podrůměrnosti je nedosažitelná. Mám rád vyvražďovačky,ale tohle bylo prostě tak hloupé,plné "nečekaných" zvratů a prostě ukázka jak pokazit vše co dá
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Sériových vrahů teenagerů ani v době své obnovené popularity stále nebylo dost a tak vznikal jeden snímek za druhým, byť se stále stejnou dějovou šablonou. Nemalý podíl na to měl hlavně matador hororových snímku Wes Craven, který toho sám natočil bezpočet. Vždy stačila jen menší parta teenagerů, jeden masový vrah v nějaké masce, který by měl svým způsobem být už dávno po smrti a jednoduchý děj. Nejinak se to týká i toto snímku, který z řady nijak nevybočuje. Není ničím výjimečný, ničím originální, ničím alespoň trošku překvapující. A tak nemá šanci nadchnout a v podstatě to vypadá, že Ves Craven už jen vykrádal sám sebe. Jedná se o průměrný snímek, se svými klady i zápory, který bohužel do diváckého povědomí nevstoupí.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Krvavé to bylo místama, myslím až moc (tolik krve v sobě nemá snad žádný člověk). Dějem je to typická vyvražďovačka. Kupodivu mě to i bavilo.

Dodatečné informace

Původní název:
My Soul to Take (více)
  • USA Vem si mou duši
  • USA My Soul to Take
  • USA 25/8
  • USA Bug
  • USA My Soul to Take 3D
  • USA Untitled Wes Craven Project
Premiéra v ČR:
31. 3. 2011
Distributor:
HCE
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
21,5 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění