District 9

79%
District 9

Před více než dvaceti lety došlo k prvnímu kontaktu mimozemské civilizace s lidstvem. Lidé očekávali děsivou bitvu nebo významný technologický pokrok. Nedošlo ani k jednomu. Mimozemšťané byli uprchlíky z vlastní planety. Stvoření byla ubytována v nouzových domovech v jihoafrickém Okrsku 9 (District 9), zatímco se státy celého světa dohadovaly, co a jak dál. Teď všem dochází trpělivost. Dohled nad mimozemšťany byl svěřen MNU, soukromé organizaci, které je osud mimozemšťanů lhostejný. Měla by ale naději na obrovský výdělek, pokud dokáže zprovoznit mimozemské zbraně, které vyžadují k aktivaci mimozemskou DNA. Napětí mezi mimozemšťany a lidmi dospěje ke svému vrcholu ve chvíli, kdy začne MNU obyvatele Okrsku 9 stěhovat do nového tábora. Jeden z agentů MNU, Wikus van der Merwe (Sharlto Copley) se nakazí mimozemským virem, který začne měnit jeho DNA. Záhy se stává nejhledanějším mužem planety – je klíčem k odhalení tajů mimozemské technologie. Vyděšený muž má jedinou možnost: ukrýt se v Okrsku 9.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Brutální Sci-fi jízda,kterou Neil Blomkamp raketově nastartoval svou kariéru. Není se vlastně čemu divit,protože District 9 je vynikající každým coulem. Jeho největší síla přesto spočívá ve výborně napsaném scénáři a v místě kde se snímek odehrává - Johannesburg byl skvělá volba. Je neokoukaný a hlavně působil velmi syrovým a špinavým dojmem. Byl přesně takový jak to District 9 vyžadoval. Digitální triky byly na jedničku a celkově jsem se prostě dobře bavil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Ale jo, SCI-FI jak má být. Příběh svým způsobem originální, přitom se děj postupně stává fádním a několikrát viděným. Zpracování velmi kvalitní, na rok 2009 opravdu výborné. Celkově mě film bavil, ale nevyhnul se standardním hollywoodským klišé, takže více než 75% dát nemohu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
District ve mně vyvolal v první řadě silný pocit nezadostiučinění. Pověst ho předchází až moc. I tak docela pěkný snímek, který má co nabídnout.

Dodatečné informace

Původní název:
District 9 (více)
  • Jihoafrická republika District 9
  • Jihoafrická republika Distrito 9
Premiéra v ČR:
17. 9. 2009
Distributor:
Palace Pictures
Země původu:
Jihoafrická republika, Nový Zéland, Jižní Afrika, Kanada, Nový Zéland, USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
210,82 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
District 9 je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch