District 9

79%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Brutální Sci-fi jízda,kterou Neil Blomkamp raketově nastartoval svou kariéru. Není se vlastně čemu divit,protože District 9 je vynikající každým coulem. Jeho největší síla přesto spočívá ve výborně napsaném scénáři a v místě kde se snímek odehrává - Johannesburg byl skvělá volba. Je neokoukaný a hlavně působil velmi syrovým a špinavým dojmem. Byl přesně takový jak to District 9 vyžadoval. Digitální triky byly na jedničku a celkově jsem se prostě dobře bavil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Ale jo, SCI-FI jak má být. Příběh svým způsobem originální, přitom se děj postupně stává fádním a několikrát viděným. Zpracování velmi kvalitní, na rok 2009 opravdu výborné. Celkově mě film bavil, ale nevyhnul se standardním hollywoodským klišé, takže více než 75% dát nemohu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
District ve mně vyvolal v první řadě silný pocit nezadostiučinění. Pověst ho předchází až moc. I tak docela pěkný snímek, který má co nabídnout.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Netradiční akční sci-fi, která tady docela chyběla a v současnosti si různýma šeptandama na internetu zadělává na kultovní pocici v žánru... 80%
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
První film režiséra Neilla Blomkampa způsobil opravdové nadšené reakce, protože takový nástup tu nebyl od doby Christophera Nolana. Filmařům rozhodně pomohlo i propagační oddělení studia Tri Star, které nakoupilo reklamní plochy na zastávkách ve velkých městech USA a Velké Británie, kde umístilo plakáty s nápisy – POUZE PRO LIDI. NE-LIDI OZNAMTE NA TELEFONNÍM ČÍSLE…Film je zcela zřetelným poselstvím proti rasismu a xenofobii a dále naprosto otevřeně kritizuje velké zbrojařské firmy napojené na vlády. Pozadu pochopitelně nezůstává ani políček proti nesmyslnému byrokratickému systému, který nás neustále obklopuje a jež je celosvětově srozumitelný.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Což o to, originální to je, ale nemohl jsem se zbavit pocitu, že režisér ve snaze co nejvíc natrhnout publiku prdel někdy totálně přehrává, což se podepsalo hlavně na tom šíleně akčním a stokrát ohraném závěru. Na druhou stranu stěžejní myšlenka je opravdu vydařená, vyprávění v lehce dokumentárním stylu je poměrně svižné a zobrazení mimozemšťanů coby opovrhované chátry společnosti živící se odpadky je skutku nevídané zpestření, na které si musí každý udělat svůj vlastní názor. Já rozhodně zhlédnutí snímku vřele doporučuji, neboť je zářným příkladem toho, že i z mála se dá vytěžit kvalitní a napínavé sci-fi, které si na nic nehraje a servíruje to divákovi pěkně od podlahy. Ovšem kultovku bych z toho nedělal ani v nejmenším.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Poutavý příběh hlavního protagonisty, který se nakazí jakousi mimozemskou tekutinou po jejímž kontaktu se začne postupně měnit v jednoho ''UFOna'' a následně jde po něm komando za účelem pokusů. Po vizuální stránce jsem byl spokojený a to i po stránce dějové. Akce bylo v průběhu filmů popouštěno rovnoměrně, takže film nijak nenudil a nevtíral se. Postavy mimozemšťanů byli taky pěkně vyobrazeny.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
9
Po celou dobu jsem měl pocit, že se dívám na reálný záznam nějaké události, což je u filmu o mimozemšťanech žeroucích kočičí žrádlo a přeměňujícím se hlavním hrdinovi v jednoho z „kreveťáků“ neuvěřitelná machrovina. Blomkamp je obdivuhodný talent, otázkou je, jestli bude schopen podobně úderně natočit i něco jiného (a třeba i jinak). P.S. Fuxoftův boj se zažitým překladem aliena coby vetřelce pobavil. Hned v úvodu projekce bylo novinářům řečeno, že na distribučních materiálech je chybně uveden vetřelec, kdežto ve filmu je užíváno slovo cizinec a překladatel prosí, aby se tím novináři řídili. Schválně, kolikrát někde padne v souvislosti s Districtem 9 slovo vetřelec.)
avenis
avenis
8 137 bodů
8
Zpočátku jsem myslela, že to bude nějaká trapná parodie. Pak jsem zbystřila, protože styl hrané dokumentaristiky mi připadal zajímavý. Ve chvíli, kdy jsem si za uprchlé mimozemšťany dosadila uprchlíky z Afriky / Asie v předkovidových letech už měl film mou plnou pozornost. A co jsem si z filmu vzala? Že je to pořád zoufale stejné, místy horší. Vzdělaná, bohatá a civilizovaná část populace na Zemi baží po penězích a utiskuje tu druhou část. Sem tam se vyskytne osvícený jedinec, který je schopen navnímat, že i ten "druhý" má cit, duši a ... všechno to ostatní. Rozhodně nedoporučuji ke shlédnutí v době oběda, případně citlivějším jedincům. Místy je to dost nechutné.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Konečně někdo natočil pořádnej emzáckej film!