Walter Mitty a jeho tajný život

76%

Komentáře a recenze 55

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Pro mne je tento snímek suveréně nejlepší Stillerovka. Musím říct,že jsem po celou dobu zůstal zařezaný v křesle a poctivě sledoval každičkou vteřinu. Snímek do mne nenásilnou formou tlačil příjemnou atmosféru a na oplátku si ze mne vzal všechny mé kladné emoce. Nádherný film,který je nabitý pozitivní atmosférou.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Zajímavý film Bena Stillera. Příběh je to vyloženě přeslazený a dosti pritažený za vlasy, ale skvěle se na to dívá. Krásné prostřihy, zajímavé lokace, dobrý soundtrack. Je to dobrá lehce romantická komedie s prvky fantasy.. prostě dobrá pohádka pro dospělé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Na hodnocení ještě nekoukejte, je to přesně 3 a 1/2. A jsem vážně na vážkách. Ten film je milý, pouští se během něj pěkná hudba a všichni skvěle hrají. Také je to ale čitelné, banální a dějově ne úplně využité. Takové příjemné dramediální nic o ničem.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Nejlepší feel good snímek posledních měsíců. Navíc obdařený dokonalým soundtrackem. Stiller prostě natočil film, ze kterého jsem si sedl na prdel. 9.5/10
lamps
lamps
15 150 bodů
6.5
Milá hollywoodská rodinná rozprávka, která má chvályhodný záměr, nehorázně sympatický soundtrack a skvělého Bena Stillera v hlavní roztomilé roli, ale dramaturgicky je podivně rozháraná, nepřesvědčivá a polopatická, zkoumající pomyslnou hranici fantazie a reality optikou tvůrce, který se očividně nemůže rozhodnout, na jakou stranu se přiklonit... Dějové rozřešení je pravda krásně pozitivní, ale rozpačitý první dojem už napravit nedokáže.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Mně to mrzí, ale tady se sešlo několik věcí, které na filmech nemám rád. Nejprve hrdina Walter Mitty je prostě lůzr, který sní o tom, jak bude Superman, jak někdy řekne ne, jak osloví holku atd. Je to pohodový a čiší z toho pozitivum, až je to pro mě nudný. Hrozně moc mi to v něčem připomínalo Věčný svit neposkvrněné mysli a současně Scott Pilgrim proti zbytku světa, ale jakoby si to z obojího vzalo to nejhorší. Tohle mě nechává chladným, přestože ta myšlenka, se kterou si to pohrává je silná. Korunu tomu pak dává můra Kristen Wiig, kde kdybych měl vybrat tu ženskou sweet postavu, tak ona mě ani na tisícisté nenapadne. Mám s tímhle stylem filmu prostě problém, asi jen můj nevím.. 60%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Začátek vypadal slibně, ale pak se Walterovo snění nějak vypařilo, což mě lehce zklamalo. Bylo sice hezký koukat na to jak cestuje a co prožívá, ale zase nějaký terno to nebylo. Místama jsem se i nudil. 46%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Líbívá vyprázdněná instagramová jednohubka, která jenom tak klouže po povrchu. Ale je to dost vtipný a dobře se na to kouká, vlastně se na to kouká mnohem líp než na většinu produkce tenhle rok. Stiller s věkem a přibývajícími šedinami řemeslně roste přímo exponenciálně a za pár let z něj bude stejná režijní jistota jako Affleck (dejte na mě). Momentka s Buttonem skvělá!
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Tento film je vážně bezvadný. Navíc je dobrodružný a plný úžasných záběrů. Ty úniky z reality byly velice vtipné. Neznám film z roku 1947, ale tento s Benem Stillerem se velmi povedl. Skvělá kamera, hudba, dialogy. "Máš více než minutu, než zmrzneš! Jsi v bezpečí!". Nebo následující: "Něco tu je! Myslím, že je to ploutev!" - "Právě plaveme přes houf delfínů. Neboj se delfínů!" - "Nemyslím, že je to delfín!" - "Říkám ti - je to delfín! Buď přátelský! Ochrání tě to před žraloky." - "Dobře!" - "Pojď sem! Je to žralok!!" Výborný je rovněž "ukazovací" rozhovor s himálajskými průvodci. Postava projde za celý film nádherným vývojem. A skvělý byl nakonec i ten 25. snímek! Doufám, že ten poslední časopis "Life" nakonec ještě dostal koupit!!! :-)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Velké, ale opravdu velké překvapení!!! Ať už je Ben Stiller člověk, případně charakter, jaký chce, tak musím uznat, že herec je schopný, dle mého úsudku, nejsem sice žádný odborník, ale nemohu si pomoci, mě zkrátka baví a ze všech těch jemu podobných vrstevníků a taktéž komiků jeho generace, se mi jevil vždy jako ten nejlépe stravitelný. Do toho začal i režírovat a ne zrovna špatně, což bylo vidět i v Tropické bouři, popřípadě i v Zoolanderovi, což je s prominutím strašná pi.ovina, ale myslím si, že šlo o satiru, takže kdo nepochopil, sorry, já pravděpodobně pochopil a líbilo se mi to. Zpět k filmu. Samozřejmě film vychází z nějaké knižní předlohy či povídky, nevím, ale někde jsem se dočetl, že to není úplně pravda, ale to přenecháme někomu, koho to zajímá, mě je to upřímně jedno, film je to zkrátka povedený, a to po všech jeho stránkách, Stiller je zkrátka dobrý herec a možná i stejně dobrý režisér, kdo film viděl, ví, o čem mluvím. Takže asi tak, kdo film neviděl, tak říkám, že jde o snímek, který sice kombinuje bezmála žánrů, a to především komedii, drama, fantasy, ale to spíše v mezích typu, jak to říci, aniž bych spoileroval, no, kdo viděl trailer a ne film, tak mohu jen říci to, že to, co je tam hodně akční a takové "fantasy" není úplně pravda, ale netvrdím, že by to bez toho nedávalo nějaký smysl. Dále tam samozřejmě nechybí nějaké to drama samozřejmě, vždyť je to i v hlavičce či popisku filmu, samozřejmě nechybí i nějaké WTF momenty, ale roztomilé a především vtipné, vskutku, opravdu, nekecám, a v případě Stillera se ani není čemu divit. Musím se i přiznat, že film je i motivující, no, zkrátka, kdo to neviděl, doporučuji a na rovinu říkám, ať už máte předsudky na Bena Stillera jakékoliv, moc na ně nedejte a koukněte na to a dovoluji si tvrdit, že možná (doufám) změníte názor tady na toho pána, protože to opravdu stojí za to, i když s ohledem na jeho "hereckou" filmografii je to k neuvěření, neřešte to a koukněte na to.