Země ztracených

52%
Země ztracených

Geniální komik Will Ferrell se představuje v roli zkrachovalého vědce doktora Ricka Marshalla, k terý z ažívá mnohem větší dobrodružství než čekal, když jeho expedice omylem zamíří do Země ztracených. Teď musí Marshall, potrhlá vědecká pracovnice Holly (Anna Friel, představitelka Alžběty Bathory) a buranský zálesák Will (Danny McBride) - bez jakýchkoliv zbraní, zkušeností a hlavně schopností - přežít ve světě plném agresivních dinosaurů, fantastických tvor ů a neskutečných vtipů!




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7
Už když jsem viděl trailer,tak mi bylo jasný,že dostanu přesně to po čem toužím. Řádnou prasečinu se smrtícím humorem a skvělý ústřední duo Ferrell - McBride. Jasný není to žádnej zázrak kinematografie,ale svůj účel to splní. Teda aspoň v mém případě. Scéna s komárem,T-Rexem nebo s Chakou u bazénu jsou jedny z nejlepších v celém filmu. 70%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Že se jedná o estrádní parodii prozrazuje už název snímku ´Land of the Lost´, neb se jedná o satiru názvu ´The lost world´, tedy v překladu ´Ztracený svět´. Dějství je poskládáno připomínkami známých scén z mnoha filmů, takže během sledování může filmový fanoušek hádat, co z jakého snímku je. Hned úvod připomene film ´Lovci dinosaurů´(2005). Charakter potrhlého vědce by klidně mohl být na základě snímku ´(Roztržitý profesor) (1961) či remaku ´Flubber´(2005). Plutí loďkou jeskyní do jiného světa jakoby byla inspirovaná českým snímkem ´Cesta do pravěku´ (1955). Následuje ´Hvězdná brána´ (1994) a ve stejném záběru je zároveň obraz dle snímku ´Blízká setkání třetího druhu´ (1977). A dalo by se pokračovat dál. Kanonáda nejrůznějších vtípků a humoru sobě vlastních Willa Ferrela přináší estrádní zábavu v plné palbě. Tady opravdu na ničem nezůstane nit suchá. Na televizní film překvapí výprava, CGI animace a vůbec dané efekty. Nad příběhem nemá smysl přemýšlet, neboť se jako celek jedná o naprostý nelogický nesmysl, což je u parodií zcela normální. Ale jo, snímek se dá užít v plné parádě, jen mít k tomu patřičný smysl pro humor.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
Pokiaľ ste poriadne ožratý ,alebo akýmkoľvek spôsobom aspoň trochu na mol ,tak vám táto strašná sračka s Ferrelom nesmie uniknúť. Verte mi budete sa smiať. Za zhoršený psychický stav pri pozeraní triezvo neručím.

Dodatečné informace

Původní název:
Land of the Lost (více)
  • USA Země ztracených
  • USA Land of the Lost
  • USA A Terra Perdida
  • USA Die fast vergessene Welt
  • USA I hameni ipeiros
  • USA Затерянный мир
Země původu:
USA
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
68,69 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Země ztracených je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch