Klub poslední naděje

79%

Komentáře a recenze 42

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Typická Oscarovka,která si svým námětem přímo říká o sošku. Normálně jsem proti tomu imunní,ale zde je ten příběh natolik silný a herci výborní,že jsem to Klubu poslední naděje přál. Matthew je skvělý a to co musel podstoupit pro tento film je neuvěřitelné a jde vidět,že film je pro něj vše. Strhující zážitek.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8
Výborný film s dokonalým Matthewem McConaugheym v hlavní roli elektrikáře Rona Woodroofa, jenž tváří v tvář fatální diagnóze nesloží zbraně a nečeká na konec, ale zmobilizuje veškeré své možnosti a prostředky, aby nejprve pro sebe a posléze i pro ostatní podobné odsouzence našel alespoň odklad nevyhnutelného rozsudku smrti. Což se mu podaří - místo 30 dní, které mu dává lékař při stanovení diagnózy, si prodlouží život o sedm let. Hlavní představitel obětoval roli nejen 20kg (přesněji 47 liber) své váhy a byl po zásluze odměněn Oscarem za mimořádně empatický výkon, který prostému fandovi rodea, který se odmítl podrobit americké mašinérii obchodu s léky a bojoval až do konce života, zajistil nesmrtelnost.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Fil je skvěle natočen a působí ukrutně realisticky. Pohled na HIV komunitu je velmi žalostný, ale to celý film jen vyzdvihuje do výšin. O výkonu hlavního představitele nemá smysl polemizovat, koneckonců má za něj sošku. Skvělá podívaná, výborné zpracování, velmi dobré herecké výkony mi nemohou dát méně, než 85%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Tenhle film je tak strašně nezajímavý a oscarový, až mě to trochu omráčilo. McConaugheyho cenopudný maraton mě nudit skoro tak moc, jako když ho předvádí Christian Bale, a to už je co říct. Samozřejmě nejde o "špatný film", spíš o rutinní vraždu času.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Ron a jeho boj s větrnými mlýny (FDA). Hodně silný příběh a hlavně herecký koncert dua McConaughey & Leto. Tento rok jsou ty herecké nominace fakt našlapané. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Klub poslední naděje je skvělý film. Režisérovi se podařilo natočit film s atmosférou a skvělými hereckými filmu, které nejsou akademickou nudou. I přes vážné téma nedochází k lacinému ždímání emocí a film má velmi solidní tempo.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Je to v podstatě jen další z dlouhé řady životopisných dramat o boji jednotlivce proti zbytku společnosti, kterému navíc dost schází větší sympatie k rozporuplné, hříšně orientované hlavní postavě. Avšak herecký lišák McConaughey tu předvádí své herecké galapředstavení, které je ve svém objemu i detailech natolik přesvědčivé a mrazivé, že samo o sobě zajišťuje filmu status podnětné a ušlechtilé rozprávky. A výrazně ho podporuje i Jared Leto, který sice vypadá naprosto příšerně, ale jeho těžkou roli by v současnosti asi žádný jiný herec takhle působivě ztvárnit nezvládl. Malý herecký film, který má napoprvé svou hodnotu, ale dívat se na něj znovu mi připadá stejně zbytečné jako nutit Keiru Knightley, aby začala jíst maso.)) A ta Jennifer Garner je k zulíbání roztomilá..
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Průměrný skutečný příběh o někom kdo má AIDS a jak se s tím vyrovnává a vyrovnává se s tím fakt dobře a zajímavě. Takže velmi dobré tři hvězdičky, ale poctivou hvězdičku přidávám za výkon Matthewa McConaugheyho, to co předvedl, klobouk dolů a to nemluvím o tom, že kvuli roli zhubl 21 kilo. 76%
Floridsky
4 376 bodů
6
Oscaři jsou zasloužené. Matthew i Jared předvádí úžasné výkony a makeup se povedl. Avšak po příběhové stránce už je to slabší. Začátek je fajn, pak už to začne být nezáživné až otravné, ale chápu, že si to tu své příznivce najde.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Jeden z nejzajímavějších filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl. Trochu tragikomický příběh rozhodně zaujal. Matthew McC... zahrál na oskarové úrovni, a jelikož je celý film o něm, je tedy i na stejném levelu. Celé dvě hodiny jsem dokázal udržet pozornost, což se u mne zas až tak často nestává. To samo u sebe u mne vypovídá o tom, že tento film byl opravdu dobrý. Příběh, dialogy a lehká nadsázka v průběhu filmu jen zpříjemňovala celé sledování. 80%!