Twilight Saga: Nový měsíc

47%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
2.5
Tohle je s jistotou ta nejhorší filmová série. Nevím co je na snímku vlastně nejhorší,jestli to jsou herecké výkony všech obsazených,nebo jestli to jsou vyloženě směšné dialogy. Nechápu jak se to může někomu líbit. Snímku kvůli své stupiditě nemůžu dát víc než 25%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
4
Fanoušci knižní ságy se na tento druhý snímek jistojistě těšili a berou to jako příznivou intonaci v rámci milostného vzplanutí dalšího dějového odvětví poněkud netypického vztahu mezi upírem a obyčejnou dívkou. Ostatní diváci už na celý koncept vzhlížejí zapškle a spíše s odpudivým výrazem. Vlivem dalšího vývoje děje by se v tom dala očekávat více psychologie, ale bohužel. Milostná atmosféra celého dějství je hodně přepálená, tudíž až otravná. A to doslova. Příběh jako takový je navíc až neúměrně natažený, což jenom prozrazuje slabý odvar příběhu. Na fantasy by se také dalo očekávat nějaké napětí, ale i to bylo nějak opomenuto. Suma sumárum, námětově je to jen na základě známé pohádkové šablony, kterak se dívka vydala zachránit svého milovaného, a to je vše. Dvouhodinová stopáž je skutečně moc. Udělat patřičný sestřih zbytečností, na osmdesát minut stopáže by to bylo tak akorát, aniž by z celého konceptu cokoliv chybělo. Dala by se pochopit ta průzračná zamilovanost, ale čeho je moc, toho je až příliš. A tady to platí dvojnásob.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Zoufalá urážka kinematografie. Ztělesněné zlo. Pattison znásilňující můj vkus. Nový měsíc je nejzoufalejší výkřik dnešní komerce. Příšerný scénář a zoufalé filmařské metody. Nic nefunguje. Většina příběhu je odvyprávěna v prvních deseti minutách a pak jen na sebe Bella a Edward čumí až do konce. Stupňování děje chybí. Dvě hodiny, které mi film ukradl, rozžvýkal a zase vyplivl, považuju za násilně uzmuté a zvažuju žalobu. Chci je zpět! Komu se to líbí, nemá vkus.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
2
Jednoznačně nejlepší nejhorší díl. Logika poztrácí smysl i v tom, v čem trochu smysl dávala jednička. Navíc 130 minut, při kterých se stane... vlastně se tam nestane vůbec nic. Končí to debilně, scénář je debilní, film je debilní. To stačí.
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Druhé pokračování ságy Twilight nás natahuje na skřipec netrpělivosti. Mladí lidé/upíři/vlkodlaci se babrají v citech a pocitech, zachraňují se navzájem sebeobětováním a jedno oko nezůstane suché... No, ještě nás čeká další pokračování. Domine, da virtutem nobis! (22.7.2021)
Alaitos
Alaitos
5 367 bodů
4
Den po shlédnutí už jsem prakticky nevěděl o čem to bylo. Naprosto nudné a nezáživné prakticky celou stopáž.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Druhý díl serie byl poněkud delší a nezáživnější, než předchozí ale i další díly. Ukázka smutku belly byl až moc rozvrhnut do celého dílu, což bez myšlenek, které autorka původně píše v knize, je velice nudné. I přesto se nebojím říci, že některé okamžiky a počítačově udělané scény zazářily.
Fanik
Fanik
3 066 bodů
4
Jsou tam upíři, vlkodlaci takže by se to mohlo zdát jako Underworld ale bohužel to tak není.
roque
roque
2 923 bodů
Druhý díl trochu slabší než první.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
0
Bella, je praštěná, Jacob, stále touží po Belle, vzpoury mezi Edwardem a Jacob stále panují. Víc p*sr*t se to nedalo.