Mandragora

69%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Hnus mísící se s nepochopením a lítostí, takové pocity jsem měl při sledování Mandragory. Na toto téma se mi nedívá vůbec dobře, ale je-li to podáno syrově a realisticky, tak to ocením i já. Herecké výkony nejsou nijak oslnivé, ale právě proto je snímek tak autentický.
Fingon
16 886 bodů
6
Nevím, nakolik je tenhle film realistický, ale je rozhodně působivý. Hlavní protagonista mi přišel velmi sympatický, kamera slušná a vůbec nejlepší byla asi hudba. Ale už to vidět nechci, fakt ne.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Hodně nedoceněný film, který popisuje stinnou stránku pražského sex byznysu a prostředí promiskuitní homosexuální komunity a chlapeckých prostitutů. Autor objektivně věděl o čem točí a znám hned několik kluků, kteří hráli ve filmu kompars. Kamarád mi před lety vyprávěl, že to byl jediný český film v jedné floridské videopůjčovně, který tam našel, když se tam byl podívat.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
2
" Lot´s of sick men around.... ´´
Cettlovka
5 032 bodů
8.5
Smutný příběh z reálného prostředí. Atmosféru umocňuje převaha neherců.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
6
Zpětným pohledem bráno velmi důležitý film o Česku první poloviny 90. let. Sice nevypadá, že se odehrává v Česku, ale ...
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
je to velký bojkot sledovat, jak asi pro Marka Vašuta, když se mu nakládá do úzavěru, nu což, Mandragora a jejich postavy nemají Shakespearovské vyjadřovací schopnosti, a ani špetku inteligentní hmoty mozkové šedé kůry, a nulová lítost osudu hlavního hrdiny, ale takový menší ohled na divoké devadesátky v Práglu, je to asi osvěžující raritka. Mandragora jako český Rekviem za sen nebo děti ze stanice Zoo, se svým vnějškem vypadá jak rozšlápnuté hovno na botě, ale režisér si neupletl tak velký bič z hovna, jak třeba Troska a Vít Olmer. Čáslavka je hrozný herec, ale oceňuji Řezníka, že ho v Párty Harderu pronikavě využil do minulé profese. Zvedněte prdele a do terénu..
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9
Toto je film o dětech, které se nikdy neměly narodit. Velmi drsné, velmi syrové, velmi sociální a především velmi uvěřitelné. Český Trainspotting. Po Nahotě na prodej je toto druhý snímek zabývající se sexuálním zneužíváním a polistopadovými praktikami vůbec. Možná proto oba filmy upadly jaksi v zapomnění a nikdo nám je nechce ukazovat. Je to totiž pohled do našeho vlastního zrcadla, ve kterém vidíme, jak se k sobě chováme. Velmi mě potěšilo, že film neměl žádnou pointu, že se nám nikdo nesnažil vnutit nějaký názor. Ten si totiž musí udělat každý divák sám.
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
10
Musím reagovat na příspěvky typu "režijně nezvládnutý" nebo "kýč jak Brno" apod. Než Wiktor Grodecki natočil Mandragoru, natočil dva dokumenty, které jsem viděl až několik let po Mandragoře. Na ně se podívejte. A uvidíte, že Mandragora je sice inscenovaná, ale podle výpovědí skutečných prostitutů z těch dokumentů, realitě k nerozeznání podobná.... Zvlášť ten pornorežisér, myslím že mu říkali Krysa, jako kdyby z oka vypadl tomu, co vystupuje v dokumentu Tělo bez duše.
hroufie
1 416 bodů
8
Překvapivě na české poměry velmi dobré