Lovci lvů

69%
Lovci lvů

Rok 1896. V tábore Tsavo vo východnej Afrike stavia britská vláda posledný úsek železničnej trate s dĺžkou 580 míľ z Mombassy k Viktóriinmu jazeru. Briti sa ponáhľajú, aby prekonali konkurenčné krajiny v získaní lukratívneho obchodu so slonovinou vo východnej Afrike, a na to je železnica nevyhnutná. Podplukovník Patterson (VAL KILMER) má postaviť most cez rieku Tsavo - záverečný úsek budovanej trate. Táto úloha sa však mení na nočnú moru. Tábor začnú prepadávať ľudožrútske levy, ktorí čiernych delníkov doslova decimujú. John sa musí vyučiť za lovca levov. Preto povolá skúseného lovca Charlesa Remingtona (MICHAEL DOUGLAS).




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Jeden z posledních poctivých dobrodružných filmů. Devadestáková lahůdka,kterou si rád pouštím i po letech. Val Kilmer ač nepatří mezi mé oblíbence,tak zde předvedl výborný výkon a jeho postavu si musíte zamilovat. Michael Douglas se do role starého lovce výborně hodil. Velmi dobré!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
ilm byl natočený v roce 1996 režisérem Stephenem Hopkinsem a podílel se na něm slavný tvůrce monster Stan Winston. Scénář je dílem autora klasického Maratonce Williama Goldmana a autor hudby je Jerry Goldsmith. Čím větší plátno budete mít tím lépe pro vás, ale každopádně to stojí za to.
lamps
lamps
15 156 bodů
9.5
Když se rozhodnete vystřelit svůj šíp uprostřed čarokrásné a divoké africké přírody, může z toho snadno být i nepěkný malér. Málo platné, že vám k tomu vytváří kulisu úchvatná hudba veterána Goldsmithe, že krvelační lvi, na které míříte, nahánějí přihlížejícím divákům strach již při letmém mihnutí ve vysoké trávě, nebo že těmi nebožáky, které používáte jako návnadu, jsou sympaťáci Val Kilmer a Michael Douglas na vrcholu svých pracovních sil. Pokud totiž nezacílíte přesně do místa, které namísto kvantity a nezáživného skonu zajistí kvalitu a vizuálně i emocionálně nezapomenutelný lov, smlsnou si na vás místo lvů kousaví kritici plus ochránci přírody. Jenže střelmistr Hopkins trefil natolik přesně, že po pátém vzrušujícím zhlédnutí mohu s klidem hovořit o nejlepším čistokrevném, dějově nepřeplácaném, atmosférickém a komerčně nezkaženém dobrodružném filmu, jaký kdy v Hollywoodu vznikl. Úžasné strhující dobrodružství vstříc divoké přírodě, síle přátelství a vůni pomsty... Taková moje malá filmová láska.

Dodatečné informace

Původní název:
Ghost and the Darkness, The (více)
  • USA Lovci lvů
  • USA Ghost and the Darkness, The
  • USA The Ghost and the Darkness
Premiéra v ČR:
3. 4. 1997
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
38,62 mil. USD (celosvětově)