Lásky mezi kapkami deště

81%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Sympatický film. Dle mého názoru je to nejlépe zahraná role Lukáše Vaculíka. Ještě byl mlady a nenakažený tím, že se musí za každou cenu zalíbit mladým holkám :) Teď vážně. Je to opravdu kvalitní snímek, chvílemi mi bylo mladšího bratra líto. Emotivní je scéna, když ho starší bratr bije. Pěkný film.
Fingon
16 886 bodů
8
Zasáhlo mě to víc, než bych považoval za možné - ale proč to jen muselo tak špatně skončit? Proč? Ach jo...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Sociálně velmi kritický příběh, který mi vadí zkreslováním reality. Přiznám se, ale že jsem povahově přeci jen spíš doprava, takže mě to nemůže oslovit, zvláště když si vážím Bati a tohle kopnutí do něj je vlastně docela velký úlet. Pokud se však odečtou invektivy v ději, zůstane velmi silné komorní drama, které Kachyňa prostě uměl.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Když se řekne Lukáš Vaculík, okamžitě mi naběhne tenhle film. Karel Kachyňa opět dokázal, že je mistr na romantické snímky! Skvělou roli obuvníka Bursíka skvěle ztvárnil vždy skvělý Vladimír Menšík. Rovněž vždy skvělá hudba Luboše Fišera. Možná by se nějaké drobnosti vytknout daly, ale jak je to podle námětu Jana Otčenáška, tak to musí být každopádně dobré a "vzít za srdíčko". Tereza Pokorná měla teprve devatenáct, byla půvabná, starý prvorepublikový Žižkov je vykreslen drsně, ale přesvědčivě, realisticky. Osobně tento film považuji za lepší než rovněž Kachyňovy Sestřičky, myslím, že dost přeceňované, asi kvůli Jiřině Jiráskové.
hp24
2 833 bodů
9
Jeden z nejlepších filmů Karla Kachyni. Úžasně zachycuje dobu a prostředí Žižkova těsně před 2.světovou válkou. Herecký koncert osobností ve větších rolích (Vladimír Menšík, Jan Hrušínský, Tereza Pokorná) i těch menších (R.Hrušínský + M. Macháček). Jeden z mála filmů, na které se klidně podívám znovu a znovu, kdykoli ho dávají v televizi...
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Další z velkých rolí Vladimíra Menšíka.