Labakan

55%
Labakan
Plakát traileru
Hrdinou je líný krejčovský tovaryš Labakan, který sní o životě v přepychu a oblékne se do přepychových šatů pro bohatého emíra a když vidí jak uctivě jej lidé na tržnici zdraví, využije příležitosti, která se mu nečekaně naskytne. Seznámí se totiž se sultánovým synem Omarem, který vyrůstal u vznešeného káhirského paši a nyní se vrací domů. Labakan mu ukradne poznávací znamení, sultánovu dýku, a vydává se za něj. Sultánova žena však pozná svého pravého syna a přiměje sultána, aby oba muže podrobil zkoušce. Oba mají dokázat svou zručnost ušitím korunovačních šatů, což se samozřejmě povede jen skutečnému krejčíkovi Labakanovi a tak ho čeká kat. Naštěstí to vše byl jen sen a pošetilý mladík se ještě včas napraví.



Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Na padesátá léta úžasná pohádka se skvělými kostýmy a opět hudbou, podbarvující děj, ne jen s pár písničkami nevalné kvality. Zaujme mladičký Eduard Cupák v hlavní roli a Eman Fiala coby sultánův krejčí. Krásná krajina (natáčeno v Bulharsku), prostě estetický zážitek po všech stránkách.
kawa
3 388 bodů
8.5
Výpravná pohádka z orientu o ševci, který snil o tom, jak se stane princem, a nakonec byl rád, že se probudil… Stále skvělý film.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
4
Tak rozhodně lepší než Širý a Mamba Bubu či jak se ta vopice jmenovala. Bohužel se zde dost tancuje, takže je hlucho, má to divné barvy, a je to pomalé. Ale jinak se na to dívat dá. Ale ne vícekrát. Snad jedině v nouzi by se to ještě dalo znovu zmáknout.

Dodatečné informace

Původní název:
Labakan (více)
  • Bulharsko Labakan
  • Bulharsko Der falsche Prinz
  • Bulharsko El príncipe impostor
  • Bulharsko Krawiec i ksiaze
  • Bulharsko Príncipe Valente
  • Bulharsko The False Prince
  • Bulharsko Лабакан
Premiéra v ČR:
12. 4. 1957
Země původu:
Bulharsko, Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění