Křehké vztahy

72%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
9
Knihy V. Duška mám rád, zvláště ty o Tadeáši Falkovi (Panna nebo orel, Druhý dech a Dny pro kočku - nebo jenom je?). A tenhle film - to je ono. Kratina je zkrátka Tadeáš Falk. Rovnej chlápek semletý socialistický realismem. Kesslerová je hezká a film se mi doopravdy dost líbil. Herz trochu mimo svoje hororový vody a furt velmi dobře. Hapkova hudba taky dobrý.
  • hlavní postava, zachovaný duch knihy, Kratina, Radim Hložek
Profilová fotka
Smazaný uživatel
1 574 bodů
7.5
Na normalizační kinematografii nezvykle otevřený pohled na mezilidské vztahy a zobrazení společnosti, perfektně vykreslené prostředí jatek, horských chat, netypicky obsazení herci (Peterka, Menšík v jedné z mála záporných rolí), sexuální scény, ojedinělá prezentace subkultury mladých lidí bez dobově obvyklého záporného či výsměšného pohledu, Hapkova hudba... Zamrzí poněkud vlažný konec, nicméně zcela pochopitelný dobou vzniku.
Bstone
Bstone
327 bodů
8
Hořké drama s parádní a na tu dobu dost odvážnou Herzovou režií a fantastickou hudbou Petra Hapky. Taky skvělí herci, především pak výborný Kratina a excelentní Vladimír Menšík. I ostatní se ale "menších" rolí zhostili skvěle. Film podle předlohy mého oblíbeného autora Václava Duška ukazuje obraz života bez příkras v šedé depresi normalizačního Československa. Škoda jen, že takové filmy už dávno neumíme.