Krokodýl Dundee

75%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Má dětská láska,kterou jsem na VHS sjížděl dokola a dokola. Vždy,když snímek vidím,tak mne zasáhne obrovská dávka nostalgie. Takové dobrodružné komedie se už dnes vůbec nevidí. Dnešním filmům chybí to kouzlo,které v sobě měl dobrodruh Mike Dundee. Zábava pro celou rodinu.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
První Krokodýl Dundee je naprostá klasika. Sluncem ošlehaný trošku křupanský Australan a Americká kráska. Dobrodružná komedie, která nemá nejinovativnější scénář, ale stala se stálicí na televizních obrazovkách. Jako kluk jsem to "žral" také :) 70% hlavně z nostalgie.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Srdcová a nestárnoucí záležitost na poli dobrodružných komedií z prostředí australské buše s konfrontací velkoměstské džungle New Yorku. Australská kinematografie se v tomto vskutku vytáhla. Celý děj je vlastně rozdělen do dvou částí. První z Austrálie a druhá z New Yorku. Vše doplňuje vkusný inteligentní humor nepřepalující do crazy či jiných divočin a které je zakončeno naprosto vrcholnou romantickou scénou z metra. Ve světě do té doby neznámý Paul Hogan se tímto vyšvihl do povědomí diváků po celém světě a zaslouženě. Michael J. 'Crocodile' Dundee se stal jeho nejslavnější a již nepřekonanou rolí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Dundee je klasika. Poprvé viděno asi v 6 letech v kině, při reprízách v tv jsem to bral vždycky jako takovou komediální jednohubku...ale ona to je vlastně i prvotřídní romantika. Ten závěr je pro mě minimálně top 10, co se kapesníčkového žánru týká.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Americký Paramount svolil s nabídkou australských filmařů na bláznivou komedii o svérázném dobrodruhovi Mike Dundeem se srdcem na správném místě. I po letech vybraná zábava.
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Svěží oddechová komedie, která si svou nezměrnou popularitu jistě zaslouží. Prolínání dvou úplně odlišných kultur je možná téma více než okoukané, ale pořád nabízí pro scénář tisíce nových cestiček. Tady je navíc všechno podpořeno sympatickou postavou Paula Hogana, která je dokonale bezprostřední, když srdečně zdraví všechny kolemjdoucí a roztomile natvrdlá, když z okna hotelového pokoje vykřikuje, k čemu že slouží bidet. Krásně natočený happyend a nádherné prostředí Austrálie všechno jen podtrhuje a dělá z téhle romanticky laděné taškařice dost možná nejvtipnější australský film vůbec (až po Hledá se Nemo, samozřejmě...). :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Paul Hogan umí pobavit a dokázat jak se dá vypořádat s (v) džunglí.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Nechápu, jak se mohla tahle komedie stát takovým hitem. Nemá to žádnej extra příběh a vtipy jsou spíše trapné než vtipné. Že mám komedie rád, tak tahle se mi vážně nelíbila..
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
9.5
Super komedie s nádechem romantiky, na kterou koukám skoro vždy, když je v televizi. Už taková klasika. Pravý australský muž, který se ocitne v New Yorku, který je plný věcí, co doma neviděl. Viz bidet. :D Hlavní představitel se touto rolí stal nezapomenutelným.
  • vtipné
  • příroda
  • originalita