Kráska a zvíře

76%
Kráska a zvíře
V dobách, kdy ještě pohádka byla skutečností, žil ve Francii krásný mladý princ, který ale byl pyšný a sobecký. Stará čarodějnice se ho rozhodla potrestat a proměnila ho v hrozné zvíře. Zželelo se jí však mladého života a dala princi ještě šanci na vysvobození: pokud se do něj zamiluje nějaká dívka, stane se opět člověkem. Uběhlo několik let. Ve vzdálené vesnici žil podivínský vynálezce Maurice, který měl překrásnou dceru - říkali jí Kráska. Myslel si na ni marnivý krasavec Gaston, ale Krásku zajímaly jen knihy. Jednou se vynálezce Maurice vydal na cesty a zabloudil do domu obludného zvířete. Aby se zachránil, musela za zvířetem přijít jeho dcera Kráska. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba, napraví se a bude z něj dobrý a spravedlivý král. Kráska a zvíře byla jako vůbec první kreslený film v historii udílení Oscarů nominována na nejlepší film, oceněna byla Oscary za nejlepší píseň a nejlepší hudbu.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Milionkrát omletý příběh v tom nejkrásnějším kabátu,který dokáže Disney nabídnout. Animace je opravdu okouzlující a jen těžko od ní odtrhnete zrak,natož pak děti. Písničky jsou velmi chytlavé a líbivé. Pro mne je tahle verze nepřekonaná a to za poslední léta vzniklo X verzí.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Je trošku divné že jsem takovou klasiku viděl poprvé a až teď, ale i takové věci se stávají. Před dvaceti lety bych samozřejmě uchcával, takže se nedivím, že to má oscary i nominace, ale v dnešní době jsou i lepší dílka, ale Disney je prostě Disney. 66%
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9.5
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.

Dodatečné informace

Původní název:
Beauty and the Beast (více)
  • USA Kráska a zvíře
  • USA Beauty and the Beast
  • USA Kráska a zviera
Země původu:
USA
Čeština:
Kráska a zvíře je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Kráska a zvíře


Podobné


Powered byJustWatch