Král Rybář

79%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Tento film je velmi zvláštní. Příběh celebrity z rádia, který přinesl smůlu několika lidem a z jedním z nich se setká a přivede ho svým přátelstvím zpátky do života. Film je dosti zmatečný a poblázněný, ale má i humorné chvíle, hdramatické momenty. Zajímavé..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Terry Gilliam je skutečně výborný režisér. Tak jednoduchý námět tak pěkně prodat... Sympatické postavy, výborná atmosféra. Vše tu funguje. Do páté hvězdy možná chybí větší vytažení pointy, ale jinak výborná podívaná.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
Z mého úhlu hodně přeceněný film, který je především divný a svědčí o zálibě Terryho Gilliama v návykových látkách všeho druhu. V tomto filmu se úžasně snoubí nesympatické postavy s nesmyslným a vykonstruovaným příběhem. Nikdy jsem nepochopil, proč má ten film tak dobré hodnocení, něco mi zřejmě uniklo.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
gilliam má obrovský vizuálny talent a každý jeho film je skutočne zaujímavé dielo na ktorom je radosť sledovať rôzne detaily. navyše kráľ rybár má dosť dobrý scénar, takže si môžete byť istý skvelým filmovým zážitkom, ktorý je navyše podporovaný vynikajúcim bridgesom a williamsom.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
9
Terryho Gilliama mám rád už od doby Monty Pythonů. A tenhle film se mu fakt povedl. Taky výkon ústřední trojice (Mercedes Ruehlová, Jeff Bridges a Robin Williams) stojí za zmínku. Ruehlová dostala Oscara. Tenhle film jako by se ani nenatočil v Hollywoodu. Honba dvou zkrachovalců za Svatým grálem je zkrátka perfektní.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Vynikající film.Dávám mu 80 procent.Skvělý Jeff Bridges a Robin Williams!
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Příběh o bezdomovci a hlasatelské hvězdě - ti spou musejí ukrást svatý grál z domu miliardáře. A režíruje to Terry Gilliam. Co vy nato???!!! SÚÚÚPÉÉÉR! Krásné drama, o našich rytířích. A tohle je taky krásný https://www.youtube.com/watch?v=Vza5Io4AKf8 Je velká škoda, že se Robin Williams zabil. Když člověk vidí, jaké filmy točil (Čas probuzení, Dobrý Will Hunting, Král Rybář...), je z toho do breku. To jsem ale odbočil. Král Rybář je krásný příběh Jeffa Bridgese, který nepřímo zavinil smrt Barryho ženě, a snaží se Barryho (ale spíš sebe) uplatit nebo mu pomoci. Jediným háčkem je, že Barry je blázen a přestože Jacka zná, tak to není jako hvězdu, ale jako toho, kdo mu má pomoci ukrást svatý grál z domu miliardáře. A ještě miluje dívku, kterou stalkuje. A nesmí se bavit o své miínulosti. Musíte si na styl Krále Rybáře zvyknout, a pak už se stačí kochat záběry úžasné kamery, třeba jak se uprostřed parku Williams svlékne, lehne si nahý do trávy a začne pomocí myslí trhat mraky. Nebo jak se transvestitní bezdomovec obleče do kostýmu ženy, vezme si 5 balónků, a jde zpívat Lýdii do práce. Ale i tím, jak rádiová hvězda leze po laně do domu ufetovaného miliardáře a ukradne svatý grál. Co z toho vznikne? Film o našich démonech? Film o naší minulosti? Nebo snad ovojí dohromady? Mě to je jedno, pro mě to je jeden z těch nejmileji podaných filmů všech dob. Dávám 100%
ebarty
344 bodů
9
Zajimava kombinace Robina Williamse a Jeffa Bridgese B-)
Tombo
Tombo
147 bodů
8
Krásný biják. Jak už to tak chodí k tomuto filmu jsem měl zpočátku nepochopitelný odstup, ale naštěstí o to více jsem si ho pak užil. Bridges, Williams i vedlejší ženské role přesvědčivě a výborně zahrané, to celé v místy šíleném Gilliamově světě. Moc hezký příběh. Trochu překvapení za jediného Oscara pro Mercedes Rueh za vedlejší roli Anny Napolitano, ale zahrála to vážně dobře. Zajímavost: Williams je v závěrečných titulcích uveden až někde uprostřed někde mezi druhým portýrem a zákaznicí videopůjčovny.