Kopytem sem, kopytem tam

73%
Kopytem sem, kopytem tam
Pohledný kontrolor Pepe (T. Hanák), obtloustlý veterinář Dědek (M. Šteindler) a svérázný provozní technik František (D. Vávra) jsou nerozluční kamarádi, kteří si za všech okolností užívají života. S pomocí různých triků si dovedou opatřit dost peněz, které pak utrácejí především ve společnosti lehkých žen, ať už známých nebo cizích. Jejich (nejen) sexuální dobrodružství pokračují i o dovolené na horách – ovšem jen do doby, kdy Pepe onemocní. Když mladík leží v nemocnici na pozorování, dají si rozjaření kamarádi udělat z legrace krevní testy. Výsledek všechny šokuje: jeden ze vzorků je pozitivní na virus HIV. Jenže kvůli zpřeházeným jmenovkám se neví, o čí vzorek se jedná... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Filmy Věry Chytilové jsou vždy svérázné a některé jsem si zamiloval. Tomuto filmu jsem prostě na chuť nepřišel, byť jasně nese rukopis Věry Chytilové. Film vypadá, jako z devadesátek, ale je natočen ještě za minulého režimu. Parta hejsků. kterou ztvárnila parta z Divadla Sklep mě tentokrát neoslovila.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Krásná demonstrace toho, že atmosféra devadesátých let nepřišla jentak ze dne na den, ale spíš vyplynula ze situace a zárodky bychom nejspíš objevili už za končící normalizace. Jak dokázal Forman zachytit trapné Čecháčkovství šedesátých let, udělala to Chytilová u let osmdesátých a devadesátých. Stále nevím, nakolik proto, že se v té době sama utopila a nakolik ze záměru. A bohužel se mi výsledek spíš z principu, než že by mě bavilo ho sledovat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Mě bylo v roce 1989 sedm let, takže samozřejmě nemám životní zkušenost o čem film pojednává. Jako filmový publicista a znalec filmové řeči a dějin českého filmu ovšem musím říct, že tento film je hodně zajímavým filmem a objektivně po prvním zhlédnutí v mých sedmatřiceti letech také mým režisérčiným top filmem. Upřímně si nedovedu představit, že bych tento film dokázal promítnout v cizině bez půlhodinového podrobného úvodu, který by vysvětlil, co se vlastně na plátně děje. Tomáš Hanák zde podává podle mého soudu životní výkon a je oproštěn od pro mě poněkud nepříjemné manýry ve filmech Tomáše Vorla.


Dodatečné informace

Původní název:
Kopytem sem, kopytem tam (více)
  • Československo Kopytem sem, kopytem tam
  • Československo A Hoof Here, a Hoof There
  • Československo Kopytem sem kopytem tam
  • Československo Snowball Reaction
  • Československo Tainted Horseplay
Premiéra v ČR:
1. 3. 1989
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
18+
Čeština:
Kopytem sem, kopytem tam je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch