Komando

76%

Komentáře a recenze 32

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Nejklasičtější akčňák mého dětství a vlastně i jeden z nejlepších vůbec. Arnie je na vrcholu svých sil a každou scénu si zde užívá. Protivníky kosí mrknutím oka a je neskutečná zábava to pozorovat. Scéna kdy Arnie vyleze na pláž a začne na sebe věšet všechny ty zbraně a granáty je pro mne přímo kultovní. O příběh ani tak nejde,protože ten je z ranku slaboduchých(záchrana dcery),ale tady jde primárně o akci a ta je prostě skvělá.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Komando určitě patří do TOP 10 akčních pořádně přepálených filmů všech dob. V osmdesátkách i devadesátkách to byl kultovní film, který byl snad u každého doma na pořádně oběhané "véháesce". Arnie ve vrcholné formě, výbuchy, souboje.. vše totálně nesmyslné, přitom prostě dobré.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
80. léta akčním takřka nesmrtelným hrdinům velmi přála a tak to by nebylo, aby si na tom Arnold Schwarzenegger, stejně jako mnozí ostatní, nevybudoval kariéru. Příběh plukovníka Johna Matrixe, bývalého velitele elitní bojové jednotky, je značně jednoduchý. Aby ne, neboť je zaměřen převážně na akci a hlavně na exhibici samotného Arnieho. Není třeba si nic nalhávat, Matrix tu vyznívá jako přímý příbuzný samotného Ramba. Je shoda jejich křestních jmen čistě náhodná? Akční komiksový nářez si nehraje na žádné umění. Jedná se pouze o brutálně efektivní a dobře provedený b-film, jehož jediným cílem je pobavit. A to dělá velmi dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Drsný. Zábavný. Opravdu povedený akčňák. Musíte samozřejmě počítat s nulovým smyslem pro realitu, ale Arnold je ARNOLD. Tomuhle chlápkovi bych věřil, i kdyby postřílel armádu slepejma kulkama... Film je slušná zásoba hlášek slepená drsnou akcí. To jsem od něj čekal a to jsem od něj chtěl. Zklamán rozhodně nejsem.
Fingon
16 886 bodů
10
Umíte si představit lepší oddechovku? Přijít utahaný z Felliniho, Bergmana, Kubricka a pustit si tuhle superpráskovou nakopávačku bez mozku a zapomenout na realističnost... Padouch je stejně tupá gorila jako celý film a vlastně si s Arniem nemá co vyčítat, ale je to SUPER... No a pak si dáme zase Viscontiho, Wajdu nebo Michalkova...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tuhle akční ptákovinu jsem vzal na milost v podstatě až po přečtení Arnoldových pamětí. Pokud to člověk bere jako parodii, tak se bude královsky bavit. Vypustil´s páru, Bennete!
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Výborný příklad pitomosti některých osmdesátkových akčňáků. Ale zároveň dokonalý příklad jejich zábavnosti a vtipnosti!!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
V rámci všech těch Arnoldovejch klasik možná snadno zapomenutelné a především mu chybí jakýkoliv vyšší přesah, pořád to ale funguje a to především když Bennettovi dochází pára....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Vedle Predátora další pěkný film od Arnieho.
  • Akce
  • Děj
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
6
Nikdy nevíte, jestli Vám neproletí dveřmi do hotelového pokoje černoch, zrovna když jste v nejlepším.. Hora bronzových svalů Arnie kosí jednoho sebevědomého šaška za druhým. Při tom není nouze o pořádný nášup hlášek. I když jsem se několikrát pousmál, jak vlastně tupý ten snímek je, či kolikrát postavy jednají jako všeználci, tak si to nešlo neužít.. Vojenskou výbavu tentokrát jdeme "nakupovat", což se jeví jako úplně běžný postup, ale v kolika akčňácích to dělají?.. Není to nijak světoborný film, ba naopak hodně tuctový akčňák. Ale Arnolův styl je prostě Arnoldův styl! 60%