Kočka na rozpálené plechové střeše

79%
Kočka na rozpálené plechové střeše
Plakát traileru
Když se úspěšný plantážník vrací domů z léčebného pobytu, rodina již na něj čeká s oslavou narozenin. V řadách jeho blízkých však bují alkoholismus, nevěra a další nešvary. Ukáže se, že jejich vztahy jsou velmi narušené. Korunu všemu nasadí vyzrazená pravda o otci rodinného klanu.



Recenze: Kočka na rozpálené plechové střeše

Co je výmluvnější, než že postava v Pulitzerovou cenou vyznamenané hře, jež trpí svou potlačovanou homosexualitou, musela v prominentní hollywoodské adaptaci o svou identitu přijít? Kočka na rozpálené plechové střeše je kvalitní drama, ale také dědictví útlaku a nesvobody.


Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Pěkné rodinné drama staré školy. Lakota, láska versus chladní muži v rodině. Vše se odehrává ve dvou, třech místnostech a chvíli na zahradě, ale o to větší požitek má divák z příběhu samotného. Filmu pomohly i skvělé výkony Paula Newmana, Elizabeth Taylor a Burla Ivese.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Tohle by byla nefalšovaná bomba, kdyby to nebylo tak strojené. Divadelní předloha je v tom skutečně znát, ovšem když jsem se přes to přenesl, šlo si tenhle film užít. Plno silných myšlenek a výborných herců to drží nad vodou i přes onen slabší začátek. Silné čtyři hvězdy.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Snímek se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů roku a s úspěchem se hrál také v Evropě. Ostatně Williamsova hra se těší mimořádné přízni jistě i díky této filmové adaptaci. Ačkoli se klaním k názoru, že hra je mnohem lepší než film, rozhodně se nesluší toto komorní drama o znesvářené rodině odsoudit, naopak. Patří do pokladnice zajímavých klasických filmů a herecké výkony titulních představitelů jsou mimořádné.

Dodatečné informace

Původní název:
Cat on a Hot Tin Roof (více)
  • USA Kočka na rozpálené plechové střeše
  • USA Cat on a Hot Tin Roof
  • USA Mačka na rozpálenej plechovej streche
Země původu:
USA
Čeština:
Kočka na rozpálené plechové střeše je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch