Kočár do Vídně

75%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Herecký koncerte dvou herců, který se celý odehrává v na lesní cestě a kočáře. Dilema zabít/nezabít. Zmatek konce války a pomsta Čechů na Němcích. Velmi hutná atmosféra a syrové pojetí. 78 minut uběhne jako voda a je to taková nenáročná, přitom kvalitní podívaná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Tenhle film pro mě bude mít ode dneška velmi speciální význam. To sem ale nepatří. Je to dobře natočený, sugestivní film, který je trochu moc okatě symbolický, ale to mu zas tolik neubírá. Kachyňa uměl.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Přiznám se, že mě film prakticky po celou dobu jeho trvání vůbec nezaujal, čtvrtá hvězdička je za nějakých posledních pět minut filmu. Věřím tomu, že po skončení filmu měla sekyra hody... pomsta chutná nejlépe servírovaná za studena...
kawa
3 388 bodů
8
Velmi zdařilý snímek Karla Kachyni o jedné vdově (Janžurová) a dvou nacistech z Rakous (Hanzlík a Munzar). Syrová atmosféra jakoby nekonečného lesa kolem Znojma umocňuje stísněnou situaci 3 lidí, jedné zajatkyně s koňmi, jednoho mladého vojáka , který se snaží jen dostat domů a toho třetího krátce před smrtí. Syrové drama na každém místě je jakoby cítit vůni lesa, a každý poryv větru. Výborná Iva Janžurová a Jaroslav Hanzlík.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
9.5
Jeden z našich nejlepších filmů. V jednoduchosti je krása. Janžurová sedí na povoze a jede lesem. A to toho se vešla celá tragédie války, pomsty a odpuštění, soucitu, lidskosti a podlosti. S minimem prostředků maximum účinku. Škoda, že Kachyňa později nemohl točit, co chtěl.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
6.5
Film plný napětí a emocí. Iva Janžurová a Jaromír Hanzlík zahráli hlavní role tohoto snímku velice dobře. Jan Procházka napsal knižní předlohu, kterou jsem i mimochodem četla, skvěle. Knížka se přečetla raz dva a to samé bylo i u film. Začal a už pomalu končil.
miza
miza
2 336 bodů
8
Dech beroucí film plný emocí a napětí.A skvělé herecké podání dvou hlavních hrdinů.Prostě dobře natočené válečné drama.
Bigrambo
Bigrambo
238 bodů
9
Vskutku minimalistické, ovšem velmi silné Kachyňovo drama z období konce druhé světové války, které v sobě nese jasné poselství. Výborné herecké výkony předvádí oba hlavní protagonisté Iva Janžurová i Jaromír Hanzlík, kteří toho sice mnoho nenamluví, o to více však vynikne jejich herectví. A rozhodně nemohu zapomenout pochválit krásný hudební doprovod, který výborně dokresluje atmosféru celého snímku!
Sajrajt
119 bodů
6.5
Divadelní drama v plenéru lesní cesty v provedení zaměřeném hodně na formu. Souputník Markéty Lazarové, Spalovače mrtvol, Kladiva na čarodějnice.