Knoflíkáři

79%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
9
Skvělý film Petra Zelenky. Naprosto ujetý, ale geniálně pospojovaný film.. jednotlivé příběhy perfektně a nenápadně spojuje nejen atomová bomba. Plejáda skvělých herců, některé příběhy jsou perfektní.. za mě dominuje Eva Holubová s Rudolfem Hrušínským ml. a scéna poslední slušné generace. Měl jsem to štěstí, že jsem mladí prožil v dynamických, spontánních i trošku drsných devadesátkách a tento film je ukazuje v pravém světle.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Má to v sobě kus kouzelné naivity - že když všichni divní lidé budou divní spolu, bude jim dobře. Chybí m iale nějaké větší důmyslnost - chce to být mozaika, kde se v důsledku jakési prozřetelnosti potkávají různé karikatury, ale je to takové nejjednodušeji, jak může.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Devadesátky se vším pozitivním i negativním, co k nim patřilo. ěk bych, že doba byla méně cynická než dnes a i ten film byl hravější, každopádně Zelenka už potom nic tak svižného a vtipného nevymyslel.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Jeden z nejoriginálnějších českých filmů, který po boku "Marečku, podejte mi pero" spolehlivě táhne žebříček na kultovní hlášky nejbohatších českých filmů posledních deseti let. Petr Zelenka kombinuje úžasně vytříbený humor se zdánlivě poklidným tempem (které je ve skutečnosti smrtonosně inteligentní) a tvoří třpytivou mozaiku na jakýkoliv zimní i jiný večer. Plivanec mistra Hrušínského mi zůstane v paměti zaryt navždy...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Zajímavý počin, mnoho hlášek zlidovělo ("Neživíš, tak nepřepínej!"), ale není to zas taková "pecka", jak se píše. Nejvíc se mi líbí dvojice Rudolf Hrušínský a Eva Holubová. Jinak bych to viděla na trochu lepší průměr. Kamera je obstojná, ale nevyváženost jednotlivých příběhů je markantní.
Cettlovka
5 032 bodů
9
Nežereš maso, nepoznáš vtip :-D
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Po všech stránkách povedený a vtipný film.
kawa
3 388 bodů
7.5
Povídkový film, kde jednotlivě zdánlivě nesouvisející skutečnosti spolu úzce navazují. Trochu násilné spojení jednotlivých linek dalo vzniknout nesourodému, ale zajímavému počinu konce 90-tek. Ale po letech zůstala jen vzpomínka na hlášky typu něřeš - nepřepínej - atd. Typické je žvanění v rádiu.
hp24
2 833 bodů
8
Originální film, který napsal a režíroval Petr "Top" Zelenka, syn slavných scénáristů Otty a Bohumily Zelenkových...... jednotlivé příběhy, které nenavazují, jsou časově na přeskáčku, se postupně propojí a vytvoří srozumitelný celek s jednotlivými vztahy, leckdy překvapivými. Některá témata jsou trošku provokativní. Sposuta hlášek zlidověla, zejména herecká etuda s přepínáním a pliváním na osmičku (Rudol Hrušínský ml. a Eva Holubová) vešla nesmazatelně do dějin a je dosud často citována. A když se pak ukáže, kdo že je jejich filmový syn.... Ve filmu je zahycena celá plejáda skvělých hereckých osobností, které jen podtrhují kvalitní výsledek.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Zelenkovy filmy jsou jedny z mála ,které od roku 1990 stojí v české kinematografii za zmínku a to dvojnásob platí o Knoflíkářích. Vtipné , s fantazií a skvěle obsazeno .