Když se čas naplnil

56%
Když se čas naplnil
Plakát traileru

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
4
Irwin Allen, coby producent i u nás nejznámějších katastrofických snímků, tak dlouho kul horké železo, až se o něj spálil. A vinou je tento snímek, který snad neměl ani vzniknout. Nepřinesl nic zásadního, ani nového. Jen podivnou směsici scének, moc dobře známých už z jeho předešlých snímků, počínaje „Dobrodružství Poseidonu“ (1972), přes „Skleněné peklo“ (1972) až po „Roj“ (1978). Tento další svým názvem paradoxně zcela výstižně potvrdil konec těchto Allenových počinů. Ono to dokonce snad i vypadá, jakoby své předešlé snímky, se vším všudy, nechal vykrást. Jen jako důvod všeho marastu tentokrát pojal sopku. Scénář byl psán snad na koleně a hned byla bez úprav použita první verze. Spousta dějových etud nemá vzájemnou oporu, tedy ani celkově logiku. I přes nevyslyšená varování a bránění se uzavření letoviska zuby nehty (ostatně jaký div), sopka skutečně vybuchne a následně se zvedne ohromná vlna, která vše spláchne. No jo, ale kde, když se škody nikde neprojevují a už se k tomu příběh ani náznakem nevrací? A takových podivností je přehršel. Každopádně první polovina ještě jakž takž dokáže upoutat pozornost. Snad ze zvědavosti, jaká další klišé se ještě objeví. Druhá polovina již sleduje vzniklou malou skupinku snažící se jít do bezpečí. Nejdelší a také nejnudnější je scéna snahy přejít poškozený dřevěný most nad širokou řekou žhavé lávy. Tady je to celé skutečně jak přes kopírák z předešlých Allenových snímků. Proč všude umírají starší ženy? Takže drama žádné, napětí už teprve ne. A když si vezmeme konec všeho, kam to vlastně všichni šli? Na pláž? Postav je mnoho a každý s nějakým osudovým problémem. To sice není na škodu, ale dál se s tím vůbec nepracuje. Takže co je nám do toho, že třeba nějaký policajt v důchodovém věku sleduje dalšího důchodce kvůli krádeži dluhopisů. Co se týče výpravy, dejme tomu, ale ty vizuální efekty jsou opravdu hrůza. Tohle, že produkoval producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla? No nic. Divák neznající předešlé filmové počiny si snad ještě řekne, že na přelom sedmdesátých a osmdesátých let je to po technické stránce standard a pojme snímek okem shovívavým, ale pro filmové matadory, bohužel.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Hodinu se nezáživně tlachá a když se už konečně začne něco dít, stojí to za starou belu. Finální akce je hodně mizerná a vystačí si s jednou dřevěnou lávkou, která katastrofický film prostě neutáhne. V tomhle žánru jsem zatím asi nic horšího (počítám filmy s áčkovým obsazením) neviděl.
Major Zeman
Major Zeman
317 bodů
10
Krásné scenérie a hezky příběh.

Dodatečné informace

Původní název:
When Time Ran Out... (více)
  • Kanada Když se čas naplnil
  • Kanada When Time Ran Out...
  • Kanada Keď vyprší čas
Země původu:
Kanada, USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
3,76 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné