Kdo chce zabít Jessii?

81%
Kdo chce zabít Jessii?
Docent Jindřich Beránek a docentka Růžena Beránková jsou manželé. On pracuje ve fabrice, ona učinila významný objev a to prostředek k ovlivňování snů. Zatímco demonstruje svůj objev na mezinárodním symposiu, řeší on problém stále padajícího jeřábu. Řešení najde v comicsovém seriále o Jessii, Supermanovi a antigravitačních rukavicích. V noci se mu zdá o Jessii pronásledované Supermanem a pistolníkem. Protože mluví ze spaní, probudí manželku, která s pomocí somniografu uvidí jeho sny ve chvíli, kdy se stará o polonahou Jessii... Probudí ho a píchne mu dávku svého preparátu. Když se však docent ráno probudí, zjistí, že má v posteli živou Jessii. Jeho žena najde v koupelně pistolníka a v kuchyni Supermana. S hrůzou si uvědomí, že sny se zhmotnily. Jessii se podaří z bytu uprchnout a dostat se na přednášku doc. Beránka. Studenti se pustí do boje se Supermanem a pistolníkem až jsou nakonec všichni zatčeni policií. Beránek je odsouzen ke třem dnům vězení a jeho žena dostane za úkol zhmotnělé sny zlikvidovat. Ve vězení domyslí Beránek řešení rukavic a uprchne, aby je mohl v laboratoři dokončit. Budou se mu hodit, protože jeho žena se právě chystá pohledné sokyně zbavit a když to jinak nepůjde, třeba ji i roztrhnout.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Tohle prostě ne, ten film rád nemám. Jakési zesměšnění Amerických komiksů, nebo o co jde? Postavy nudné, nepomohl ani Pan herec Jiří Sovák. JE to sice parodie, ale mě to prostě přijde trapné a šroubované. Inu je to svérázný film a každému se líbit nemusí. V tomto případě jdu silně proti proudu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nápad dobrý, technické provedení taky, ale postavy jsou nudné, ploché, chovající se divně a nelogicky (a ne záměrně). Nikdo tu není sympatický, nikdo mě nezajímá. Bohužel silně nevyužitý potenciál.
Fingon
16 886 bodů
8
Komiks za totáče abys pohledal...


Dodatečné informace

Původní název:
Kdo chce zabít Jessii? (více)
  • Československo Kdo chce zabít Jessii?
  • Československo Who Wants to Kill Jessie?
Premiéra v ČR:
26. 8. 1966
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch