Kde alibi nestačí

72%
Kde alibi nestačí
Vše začíná v okamžiku, kdy je zjištěno, že řada lidí se srdeční chorobou zemřela, neboť místo léčby doporučované lékaři užívali "švýcarský" lék Cordofilin. Netušili totiž, že v tubách je obyčejný B-komplex. Pátrání po těch, kdo pro svůj zisk neštítili zneužít ani nemocné a tím je vlastně zabíjet, vede kapitán Tůma se svým pomocníkem, poručíkem Líbalem. První stopa vede k magistru Jelínkovi, který však unikne zatčení sebevraždou. Také další z podezřelých, zloděj Josef Šesták policii unikne. Jeho stopa vede do Karlových Varů a tam se také oba kriminalisté vydají, aby pokračovali v pátrání. Okruh podezřelých se rozšiřuje, ale všichni mají alibi. Před kriminalisty stojí nelehký úkol, zjistit, které z těch alibi kryje pachatele... (CS Film)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Velmi dobrá detektivka s prvky propagandy a hanění západu, což bylo běžné na obou stranách "barikády" takže se od toho dá velmi snadno oprostit. Moc pěkné herecké výkony a atmosféra. Klasická černobílá detektivka, tenkrát nám hodně šli.. a vlastně i dnes umíme :)
Fingon
16 886 bodů
6
Popravdě mě nejvíce pobavil zcela nediegetický úvod filmu, který nejenže předesílá věci příští, ale též vcelku originálním způsobem naznačuje, že jsme už ve druhém dílu:)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6.5
Klasická česká detektivka s impozantním Karlem Högerem.


Dodatečné informace

Původní název:
Kde alibi nestačí (více)
  • Československo Kde alibi nestačí
  • Československo Where an Alibi Is Not Everything
Premiéra v ČR:
28. 7. 1961
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné