Johnny Depp zachránil koně před smrtí. Jeho milovaný parťák z Ospalé díry měl jít na jatka

Johnny Depp zachránil koně před smrtí. Jeho milovaný parťák z Ospalé díry měl jít na jatka
Ospalá díra | Paramount Pictures
Ospalá díra
Ospalá díra
82%
Johnny Depp ve snímku Tima Burtona z roku 1999 ztvárnil Ichaboda Cranea, Goldeneye pak koně jménem Gunpowder. Ušlechtilé zvíře, které na jedno oko nevidělo, mělo být po skončení natáčení utraceno, což však herec odmítl. Koně si oblíbil stejně jako jezdecké umění, při němž se nenechával zastupovat. Navíc se hrdě hlásí k tomu, že ho adoptoval národ Komančů, tedy těch původních obyvatel Ameriky, kteří mají k životu s koňmi nejblíž.
Ospalá díra
Ospalá díra | Paramount Pictures
Ve filmu strávil hodně času v koňském sedle a brzy si ke svému čtyřnohému příteli vytvořil vztah. A nejenže si zvíře zamiloval, navíc nemohl přenést přes srdce, že by mělo brzy přijít o život. Proto jakmile padla poslední klapka, koně adoptoval. Ostatně vyrostl v Kentucky ve společnosti koní, takže se z něj stal velmi brzy dobrý jezdec. Goldeneye se u filmové hvězdy měl jako v bavlnce, svou rolí na stříbrném plátně si tedy zajistil možnost vyhnout se krutému osudu.
Johnny Depp
Johnny Depp

Herec

Ne všechny zážitky s koňmi před filmovou kamerou však byly pro Deppa šťastné. Při natáčení Osamělého jezdce mu šlo o život, když při jedné ze scén sklouzl se sedla a spadl. Jen těsně se vyhnul tomu, aby na něj běžící kůň šlápl. Naštěstí si z pádu odnesl jen lehčí zranění. „Prostě se to stalo. Najednou jsem velmi jasně viděl silné koňské nohy a obrovská kopyta nad sebou, která se pohybovala strašně rychle,“ řekl Depp.
zdroje: Far Out, Horse Nation