Vin Diesel měl masturbovat před asistentkou a čeká jej soud

Vin Diesel měl masturbovat před asistentkou a čeká jej soud
Vin Diesel - Rychle a zběsile: Tokijská jízda | Universal Pictures
Žaloba tvrdí, že Diesel ženu přepadl ve svém hotelovém pokoji v Georgii, kde se ji pokoušel osahávat, přitlačil ji ke zdi, začal jí svlékat spodní prádlo a nakonec si měl z kalhot vyndat penis a před šokovanou asistentkou se uspokojovat. Jonasson pro něj tehdy pracovala pouhých devět dní a poté, co se sexuálně motivovanému kontaktu bránila, ji hercova společnost One Race Films promptně vyhodila.
Vin Diesel
Vin Diesel

Herec

Dieselův právník Bryan Freedman vydal prohlášení, podle něhož herec jakákoli podobná obvinění kategoricky odmítá. „Tohle je poprvé, co se doslechl o tomto víc než třináct let starému tvrzení, za nímž stojí údajná devítidenní zaměstnankyně. Existuje nezvratný důkaz, který zcela vyvrací tato absurdní obvinění,“ dodává obhajoba.
Jonasson měla za úkol organizovat večírky, doprovázet na ně Diesela a zajišťovat, aby tisk nepořídil žádné jeho neschválené fotografie. Herec ji požádal, ať na něj počká v jeho apartmá, a přišel se jí „věnovat“ poté, co bavil jiné hosty. Jeho nátlaku vzdorovala a pokoušela se utéct, za což údajně následovala odplata a vyhazov. „Vin Diesel se pojistil a jeho sexuální napadení se zatajilo,“ tvrdí obžaloba, podle níž se asistentku krátce předtím pokoušel svést také další nejmenovaný zástupce One Race Films.
Vin Diesel a Dwayne Johnson
Vin Diesel a Dwayne Johnson | Universal Pictures
Asistentka se po třinácti letech dožaduje spravedlnosti a odškodnění za sexuální napadení, genderovou diskriminaci, nepřátelské pracovní prostředí a také odvetné akce. Nemluvě o „ponížení, emočním rozrušení a fyzickém i mentálním ublížení“, což žaloba dále zmiňuje. Jonasson momentálně odmítá podávat rozhovory na toto téma, ale časy, kdy musela poníženě mlčet, dle jejího zástupce definitivně skončily.
Ať už soud na základě přímých důkazů rozhodne jakkoli, šestapadesátiletý Diesel se připojuje na seznam herců a dalších osobností osočených ze sexuálního zneužívání. MeToo eskalovalo kauzou kolem producenta Harveyho Weinsteina, oběti z řad žen i mužů poté ukazovaly prstem na herce jako Kevin Spacey, Ansel Elgort nebo Jonathan Majors. Podobná obvinění mohou otřást se sebevíc etablovanou kariérou a Diesela možná čekají perné chvilky.
zdroj: The Hollywood Reporter