Režisér sitcomu Přátelé prozradil, kdo z obsazení „nebyl zrovna dvakrát vtipný“

Režisér sitcomu Přátelé prozradil, kdo z obsazení „nebyl zrovna dvakrát vtipný“
Přátelé | NBC
Jedním z těch „slabších kusů“ byla britská herečka Helen Baxendale, která si v seriálu zahrála Emily Waltham. Ta je jednou z žen, s níž skončí Ross Geller (David Schwimmer) u oltáře. Ke své smůle omylem během obřadu řekne jméno Rachel a na romanticky trojúhelník bylo zaděláno.
Šlo bezpochyby o vtipný moment, následná snaha o udržení Rossova vztahu s Emily byla ale nevtipná a zbytečně zdlouhavá. Částečně za to mohli samotní scenáristé, kteří linku pojali možná až přehnaně vážně (často měla blíže k soap operám než k sitcomu). Současně však pro mnohé fanoušky a fanynky příliš nefungovala ani samotná Baxendale, neboť dle nich neměla se Schwimmerem potřebnou chemii. S tím nyní v rozhovoru pro Daily Mail souhlasil i režisér seriálu James Burrows.
Přátelé
Přátelé | Warner Bros.
Baxendale hrála Emily ve 14 epizodách v letech 1998–99. „Byla milá, ale nebyla zrovna dvakrát vtipná. Schwimmer v ní neměl parťáka. Bylo to jako tleskat jednou rukou,“ řekl režisér, který současně dodal, že kdyby to bylo možné, tak by ji v seriálu nahradil. „V sitcomech a romantických komediích je vtipnost stejně důležitá jako chemie. Zjistili jsme, že každá nová přítelkyně pro Rosse musí být stejně vtipná jako Rachel,“ uvedl.
A proč tedy televize nenechala Emily přeobsadit? „Často se stává, že kvůli napjatým termínům natáčení nebo jiným logistickým důvodům nemůžete jen tak vyměnit herce. Nikoho neobsazujete, aby byl slaměný panák, pokud to není na jednu epizodu,“ vysvětlil Burrows.
Sama Baxendale, jejíž kariéra poté pokračovala převážně v britské televizi, kdysi podle bulvárního deníku řekla, že herci ze seriálu Přátelé byli milí a profesionální, ale „nikdy jsme nebyli velcí kamarádi“. Inu, bylo to vidět. Svého rozhodnutí hrát v seriálu každopádně nikdy nelitovala.
zdroje: Hufpost, Daily Mail