Dočká se hláškující šéf Petera Parkera filmového comebacku v Amazing Spider-Man 3?

Dočká se hláškující šéf Petera Parkera filmového comebacku v Amazing Spider-Man 3?
Tenhle smích Simmonse těžko někdo jen tak trumfne!
Ono už v komiksu jde o poměrně výraznou figurku, která pro hlášku nejde daleko. Až pološílené podání J.K. Simmonse ale učinilo postavu nesmrtelnou a upřímně – v nové filmové sérii dost chybí. Přitom tomu tak být nemuselo. Režisér Marc Webb nad Jamesonovým návratem váhal již v případě Amazing Spider-Man, přičemž se mu do role nabízel i sám Simmons.
docka-se-hlaskujici-sef-petera-parkera-filmoveho-comebacku-v-amazing-spider-man-3
Tenhle smích Simmonse těžko někdo jen tak trumfne!
A ono by nebylo na škodu ho znovu obsadit. Boty šéfa plátku The Daily Bugle totiž vyplnil natolik dokonale, že tady zkrátka není co vylepšovat. Ano, třeba u zmíněného Jokera to taky tak vypadalo. Jenže Joker je poměrně komplikovaný a v komiksech mnohokrát přetvářený charakter. Jamesonova charakteristika v předloze je jednoduchá (= nesnáší Spider-Mana!!!) a každý, kdo by chtěl do tohohle vlaku nastoupit po Simmonsovi, bude nudnější.
docka-se-hlaskujici-sef-petera-parkera-filmoveho-comebacku-v-amazing-spider-man-3-2
Marc Webb si na place Amazing Spider-Man 2 hraje na Electra.
On to ostatně moc dobře ví i Webb, který si pohrává s myšlenkou, že by Jamesona do trojky dal, současně si ale je vědom toho, jak vysoko laťku Simmons nastavil: „Představa toho, že budu mít Jamesona v dalším filmu, se mi líbí. Bylo ale mnohem lehčí akceptovat nového Spider-Mana, než nástupce J.K. Simmsonse, který stvořil neuvěřitelně ikonickou roli. Je to něco, co hodně probíráme. Mám tu postavu hrozně rád, protože vytváří Spider-Manovi zajímavá dilemata. Momentálně vám nicméně nemohu s jistotou říct, zda Jameson v příštím filmu bude nebo nebude. Uvidíme.“
No, pokud by byl, fanoušci by se nejspíš nezlobili. A kdyby ho hrál Simmons, bylo by vyhráno. Ostatně, Judi Dench také vedla dva Bondy. Tak oč jde?
Genialitu postavy si můžete připomenout následujícím videem: