Symbolog Robert Langdon se vrací: Místo Ztraceného symbolu ho čeká Inferno

Symbolog Robert Langdon se vrací: Místo Ztraceného symbolu ho čeká Inferno
Letos v květnu vyšla nová kniha, v níž hraje slavný symbolog hlavní roli. Jmenuje se Inferno a producentům nejspíš připomněla, že je o tuhle sérii stále velký zájem. No a protože Ztracený symbol už je trochu ze hry, přišlo producentům logičtější, že pokud sérii s Tomem Hanksem znovunastartovat, bude dobré to vzít od knihy, která je v kurzu. K překvapení všech fanoušků proto bylo oznámeno, že 18. prosince 2015 poputuje do kin právě Inferno.
symbolog-robert-langdon-se-vraci-misto-ztraceneho-symbolu-ho-ceka-inferno
Vyjma Hankse by se měli vrátit i Ron Howard na post režie (natočil oba předchozí díly) a scenárista David Koepp. Děj knihy je následující: Robert Langdon se tentokráte ocitá v srdci Itálie, kde studuje mnoha záhadami a tajemstvími opředený rukopis - Danteho Peklo (Inferno). Musí se postavit tváří v tvář soupeři, který ho zavede do světa klasického umění, tajných chodeb a futuristických zbraní. Klíč k nezodpovězeným otázkám je skryt mezi řádky Danteho pekla a Langdon se opět vrhá do boje s časem, aby odvrátil zkázu, která světu hrozí.
Studio si nejspíš chce pojistit, že má filmová série stále komerční lesk. Pokud se Infernu bude dobře dařit, nepochybně brzy dojde i na zfilmování Ztraceného symbolu. Však on se Hanks dalšímu hitu bránit nebude.
Víte že...
... Brown pojmenoval hrdinu svých románu po profesoru typografie na Drexelově univerzitě Johnu Langdonovi, známém tvůrci ambigramů?