52. týden-kinopremiéry: Tom Cruise a želvička ke konci roku

52. týden-kinopremiéry: Tom Cruise a želvička ke konci roku
Režisér a scenárista Christopher McQuairre se blýskl scénářem k mysteriozní kriminálce Obvyklí podezřelí (1995), když mu bylo pouhých 27 let. Letos do kin vstupuje autorův druhý režijní počin, Jack Reacher: Poslední výstřel (2012). Jaký je? Po vzoru Obvyklých podezřelých nechybí závoj tajemna, tíživá atmosféra ani akce. Příběh o bývalém policajtovi, který se během vyšetřování krvavých vražd zaplete s maniakem, přivádí na filmová plátna svérázného vyšetřovatele z knih Lee Childa.
Kdo by čekal nového Phila Marlowa, ať na to rovnou zapomene. Reacher je v
Jack Reacher: Poslední výstřel
knihách popisován jako dvoumetrový chlapák, který vládne svaly, rozumem i intuicí. Ve snímku ho nicméně ztvárnil Tom Cruise a od toho rozhodně nemůžeme nějaké výraznější hraní očekávat. Cruisovou doménou je Mission: Impossible. Nový kult se nekoná. Snímku Jack Reacher: Poslední výstřel dáváme 50%, recenze si můžete přečíst zde.
Sammyho dobrodružství 2
Druhá a poslední premiéra roku 2012 přivádí na scénu želvičku Sammyho v pokračování poměrně nevýrazného Sammyho dobrodružství 3D (2009). I v Sammyho dobrodružství 2 (2012) půjde o dosažení svobody roztomilých želviček. Na což děti slyší. Uslyší na to ale i jejich rodiče? Takhle nevýrazné animáky by měly končit na videu.
Sledujte naše video s premiérovými filmy:
Přehled všech premiér najdete ZDE.