Bridget Jones 3 potvrzena a tloustnout nebude!

Bridget Jones 3 potvrzena a tloustnout nebude!
Deník Bridget Jonesové | Universal Pictures
Deník Bridget Jonesové
Deník Bridget Jonesové | Universal Pictures
Když si Renée Zellweger zahrávala s váhou jen kvůli roli „nějaké ženské, co si neumí najít chlapa“, mnozí si ťukali na čelo. Pak ale přišla Bridget Jones do kin a nikdo už ani nepípl. Sympatická (a velmi prostořeká) hrdinka si rychle získala sympatie po celém světě a to jak u diváků, tak kritiků. Velmi rychle následoval druhý, neméně úspěšný díl (i když zde byly kritiky o něco chladnější). Oba filmy vydělaly přes půl miliardy dolarů, což je zatraceně hodně důvodů k tomu, aby série pokračovala.
Být to na producentech, byla by trojka v kinech už dávno. Zellweger se ale k návratu moc neměla. Zdůvodňovala to nechutí k opětovným hrátkám s váhou a své nepochybně hrálo i zaškatulkování. Je v zásadě jedno, v čem všem se od druhé Bridget Zellweger objevila. Diváci v ní stále vidí jen onu lehce nemotornou třicítku, kolem které se motají Colin Firth a Hugh Grant.
Renée Zellweger
| Universal Pictures
Producenti Zellweger nakonec zlomili. Své sehrál nepochybně fakt, že Zellweger další hit ve filmografii neuškodí, ale hlavně tvůrce přemluvila, aby tentokrát měla Bridget svou vysněnou hubenější postavu (je otázkou, jestli tím nepřijde o část kouzla). Ve trojce tudíž bude vše konečně vypadat pro Bridget ideálně. Pak ale hrdinka zjistí, že je těhotná. A problém? Bridget si nebude úplně jistá, jestli je otcem přítel Mark, nebo sukničkář Daniel. Bridget tak bude opět chycena mezi dvěma muži.
Na konci letošního roku odhalí studium datum premiéry. Fanoušci a fanynky Bridget Jones mohou tudíž slavit. Její hrdinka jde oficiálně do dalšího filmu.
Víte že...
... se Zellweger nechala před natáčením jedničky zaměstnat v britském vydavatelství, aby získala přehled, co práce obnáší? Vzhledem k tomu, že se naučila mluvit britským přízvukem, nikdo ji údajně nepoznal.