Shyamalan líčí Past na sériového vraha. Ukázka nového thrilleru prozrazuje možná až moc

Shyamalan líčí Past na sériového vraha. Ukázka nového thrilleru prozrazuje možná až moc
Past | Warner Bros.
Ta láká na velmi jednoduchou premisu, kterou během dvou a půl minutového traileru vysvětlí až podezřele důkladně, což nejspíš znamená, že Shyamalan má v rukávu schovaný nejeden zvrat, jímž nás hodlá šokovat.
Past
Past
AI
65%
Seznamujeme se s teenagerkou Jody (Ariel Donoghue), které její otec (Josh Hartnett) splní sen v podobě lístků na koncert popové hvězdy Lady Raven (v podání Shyamalanovy dcery Saleky, skutečné R&B hudebnice). Ukáže se však, že celá akce je rozsáhlou pastí s cílem dopadnout sériového vraha s přezdívkou Řezník – jímž je podle všeho právě Hartnett.
Ukázka vytváří očekávání, že budeme z pohledu zločince sledovat jeho snahu o únik z obklíčené a důkladně zabezpečené sportovní haly, kde se koncert odehrává. Věta „připravte se na novou zkušenost ze světa M. Night Shyamalana“, která se v traileru objeví, však obezřetnějšího diváka přece jen vybízí k nedůvěře a zpochybňování všeho, co vidí.
Past: trailer | Vertical Entertainment
Zatím však lze říct, že po překombinovaných podobenstvích jako Čas či Někdo klepe na dveře se režisér možná bude držet více při zemi a nabídne starosvětsky napínavý psychothriller s pár nečekanými zvraty a vtahující atmosférou. Ani to by totiž nebylo vůbec málo. Zatím se podle informací webu Variety můžeme spolehnout hlavně na to, že nebude chybět černý humor, s nímž filmař hodlá vrahovy patálie vykreslovat.
Snímek Past se v našich kinech objeví 8. srpna, pouhé dva měsíce poté, co další Shyamalanova dcera Ishana představí svůj hororový debut Strážci. Podívejte se i na náš žebříček nejlepších filmových thrillerů.
Zdroje: Vertical Entertainment, Variety