Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)

Premiéry týdne těžké váhy (VIDEO)

CFN videopremiéry:

premiery-tydne-tezke-vahy-video-127
Obrázek galerie #2

1. premiéra týdne

Fame - Cesta slávy
(Fame)
Země původu: USA
Rok vznik
u: 2009
Délka: 107 minut
Režie: Kevin Tancharoen
Hrají: Thomas Dekker, Kay Panabaker, Kelsey Grammer, Megan Mullally a
další…
Fame sleduje výjimečnou skupinu tanečníků, zpěváků, herců a umělců po dobu 4 let na střední umělecké škole v New Yorku. Během dětství cvičili a připravovali se, aby dokázali, že jsou ti nejlepší z nejlepších. V této neuvěřitelně soutěživé atmosféře bude jejich vášeň podrobena té nejtěžší zkoušce. Snem každého studenta je lišit se od svých vrstevníků a vyniknout. Tréninkový program však komplikují domácí úkoly a zkoušky, a tak se brzy projeví, kdo má nejen talent, ale také disciplínu potřebnou  pro celkový úspěch. (Oficiální text distributora) TRAILER
FFFilm.cz, František Fuka , Hodnocení: 30%
Díky tomu všemu je hrozně ubíjející vydržet všechny ty dlouhé a veskrze falešné dialogy (film má přes 100 minut) a těšit se, až konečně bude aspoň nějaké to taneční číslo nebo song. Bohužel, písničky byly (aspon pro mě) zcela zapomenutelné, neřku-li otravné. Ale jak říkám, to je subjektivní a filmaři asi mají dobře spočítáno, že tohle dnešní divák chce slyšet.
CINEMA, Kateřina Papstová , Hodnocení: 20%
Při sledování tohoto výtvoru vás bude napadat otázka, proč se dívat na film, který je sice zabalený v moderním, na první pohled hezkém, novém hávu, když se mohu podívat na původní film, který je o třídu lepší a ani po třiceti letech neztratil nic ze svého kouzla.

2. premiéra týdne

Na velikosti záleží
(Sipur Gadol)
Země původu: Izrael / Francie / Německo
Rok vznik
u: 2009
Délka: 90 minut
Režie: Erez Tadmor, Sharon Maymon
Hrají: Itzik Cohen, Irit Kaplan, Levana Finkelstein a
další…
Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá  z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (Oficiální text distributora) TRAILER
Filmweb.cz, Stanislav Šulc , Hodnocení: 70%
Filmařsky Na velikosti záleží příliš neohromí. Režiséři se nesnaží nijak exhibovat, nečekejte žádné pompézní velikášské dílo. Ale to je celkem pochopitelné u podobných témat. Jde o snímek téměř komorní, který cele staví na dvou zásadních kvalitách: na skvělém textu a uvěřitelném herectví všech zúčastněných, kteří se (z podstaty věci logicky) nerekrutovali z řad známých herců.
CINEMA, Aleš Smutný , Hodnocení: 80%
Talentovaný režisér Erez Tazmor ve svém druhém celovečerním snímku představuje namísto nějakého sportovního příběhu velmi lidský obraz lidí, kteří se snaží vyrovnat s tím, že je společnost pasovala do role outsiderů. Dělá to s vytříbeným citem pro humor, který zbytečně nekupí a jen občas jej nechá problesknout.

3. premiéra týdne

Herkules 3D
(Little Hercules in 3-D)
Země původu: USA
Rok vznik
u: 2009
Délka: 92 minut
Režie: Mohamed Khashoggi
Hrají: Judd Nelson, John Heard, Hulk Hogan, Elliott Gould, Robin Givens a
další…
Herkules by se chtěl podívat na Zemi, chodit tam do opravdové školy a poznat život obyčejných dětí. A tak jednoho dne z Olympu uteče a dostane se do dnešní Californie. Potkává třináctiletého Curtise, který ho vezme k sobě domů. Herkulovi se splní jeho sen a začne chodit s Curtisem do opravdové školy. Na Zemi však mezitím dorazí i Marduk, věčný rival Dia, který chce Herkulovi zabránit v jeho návratu na Olymp. Marduk by chtěl, aby Zeus uznal, že Marduk je ze všech nejmocnejší a že jeho Babylon  je pravým domovem všech Bohů. Zeus nakonec souhlasí s tím, že nechá Herkula zápasit s mladým Bohem Kintarem, aby Mardukovi ukázal, jakou sílu Herkules má. Chlapec tak bude muset opustit svoji novou rodinu a zachránit čest svého otce. (Oficiální text distributora) TRAILER
FFFilm.cz, František Fuka , Hodnocení: 0%
Rozdíl mezi sračkou typu Noc oživlých mrtvol 3D a Herkulem je v tom, že Herkules se snaží být epickou trikovou podívanou s akčními scénami, což posunuje jeho úžasnost na next level. Trikové scény totiž vypadají jako takové ty úplně nejstarší CD hry, ve kterých špatní herci poskakovali před velmi špatně vyrenderovaným low resolution pozadím.
Související články:
Premiéry týdne v ráji? (VIDEO)
Premiéry týdne určené dětem (VIDEO)
Premiéry týdne s Hřebejkem a Avatarem