Hvězdu Petera Pana si zamiloval i Walt Disney. Herce potkal děsivý osud

Hvězdu Petera Pana si zamiloval i Walt Disney. Herce potkal děsivý osud
Bobby Driscoll | Disney
Předtím, než namluvil Petra Pana v legendárním animovaném filmu z roku 1953, Driscoll hrál v některých z nejznámějších Disneyho hraných filmů z konce 40. let, včetně Písně jihu z roku 1946, So Dear to My Heart z roku 1949 a Ostrova pokladů z roku 1950. Driscolla si oblíbil i šéf společnosti Walt Disney, který v něm „s velkou láskou viděl živoucí ztělesnění svého vlastního mládí“, jak uvedl dabér Marc Elliot, který o Waltovi napsal biografii.
Nedlouho po uvedení Petra Pana do kin bylo bohužel Driscollovo prodloužení smlouvy se společností nečekaně zrušeno. Protože byl v pubertě, jeho hlas již neměl onen potřebný dětský nádech a jeho andělskou tvář ovládlo akné. Rodiče jej poté odhlásili z herecké školy a přemístili ho na státní střední školu, kde se stal terčem posměchu, zhoršil se mu prospěch a v 17 letech začal užívat drogy. A to byl doslova začátek konce.
Ostrov pokladů
Ostrov pokladů | Disney
Následovalo problémové období jako ze špatného filmu. Pár menších, bezvýznamných roli, neúspěšná snaha o vymanění se ze škatulky úspěšného dětské herce, stýkání se se špatnými lidmi, zatčení za držení marihuany, pro výtržnictví a ohrožování zbraní, nástup do léčebny v Kalifornii. A poté přišel poslední příběhový twist, nápadně připomínající zápletku filmu Křik chlapce z roku 1949, v němž Driscoll coby klučík objeví mrtvolu muže v troskách činžovního domu na Manhattanu.

Když život imituje film

V březnu 1968 našli bezvládné tělo neznámého muže v opuštěném činžovním domě na Manhattanu dva chlapci. Leželo na dětské postýlce, obklopené lahvemi piva a náboženskými letáky, bez občanského průkazu a známek cizího zavinění. Pitva odhalila poškození tepen v důsledku dlouhodobého užívání heroinu. Dlouho se myslelo, že šlo o pouhého bezdomovce.
A protože nebylo jak ověřit jeho identitu, byl pohřbený jako John Doe. Nejenže se zpráva o jeho smrti objevila v tisku až po čtyřech letech, ale jeho vlastní matka, která o něm léta neslyšela, se o ní dozvěděla až téměř po roce a půl. Za svůj krátký život (zemřel v 31 letech) Driscoll stihl zplodit tři děti a dvakrát se oženit.
Peter Pan je dostupný v nabídce Disney+. A tady je Kinobox žebříček nejlepších animáků na Disney+.
zdroje: People, IMDB, The Hollywood Reporter